MusikkPlot

Small Boy: – Ulike inspirasjonskilder gir en god miks

Selv om låtskriverne i Small Boy har ulike musikalske ståsteder, er de fornøyde med det felles uttrykket de har jobbet frem på sin debut EP, «Wail».

Publisert Sist oppdatert

­Vokalist Daniel Lien forteller at låtene til EP-en ble spilt inn i fjor, og at låtene ble skrevet så tidlig som i 2019.

– Jeg og min navnebror Daniel hadde lenge hatt lyst til å lage noe sammen. Da han flyttet inn til meg, mens leiligheten hans ble pusset opp, skjedde det mye.

Møtes på midten

Musikken bærer preg av at band som The Smiths, Radiohead og Mac DeMarco står høyt i kurs. Men navnebrødrene har egentlig ganske ulike inspirasjonskilder, viser det seg:

– Jeg liker egentlig electronica best, selv om jeg også liker soul og country. Daniel, derimot, er mest opptatt av rock. Likevel klarte vi å finne et felles uttrykk til EP-en: «happy sad», soft og eksistensielt, men med humor, utdyper han.

Til «Wail» var det navnebrødrene som skrev låtene. Som regel startet en av dem prosessen ved å lage en demo. Etter at Small Boy ble et band med full besetning, har låtskriverprosessen endret seg.

– I dag kan en låt oppstå ved at noen i øvingslokalet spiller et riff. Så jobber vi med å få utviklet det til en låt der og da, sier han.

Album med Kenneth Ishak

Planene fremover handler om innspilling av en fullengder. Og det er ikke hvem som helst Small Boy har fått med seg som produsent, røper Daniel Lien:

– Vi skal spille inn et album i 2023 med Kenneth Ishak som produsent. Nå handler mye om å skrive så mye bra materiale som mulig. Vi har også en del fra før, forteller han.

Foto Foto: Nicolay Woldsdal.

Men først er det releasekonsert på Cafe MIR i Oslo 14. oktober.

– Vi ønsker også å spille så mye live som mulig, presiserer han.

Eget uttrykk live

– Hvordan låter Small Boy live?

– I studio prøver man å treffe flere detaljer. Når vi spiller konserter skal det være mer organisk, med trøkk. Vi ønsker ikke å presentere blåkopier av låtene på EP-en. Man må tilpasse seg litt. Vi liker at det lever som to forskjellige ting. Et band som Radiohead tolker jo sine egne låter på nytt når de spiller konserter, avslutter han.

Powered by Labrador CMS