CC Cowboys skal ut på en omfattende sommerturné, samtidig som konsertopptak fra i fjor slippes neste uke og ny musikk på gruppens album nr. 13 kommer senere i år. Med på turneen blir trommeslager Henrik Maarud, her til venstre på bandbildet. Foto: Nina Djærff

Slutt etter 32 år i CC Cowboys – nytt bandmedlem på plass

NTB
Publisert: 9. mai 2022 kl 10.10
Oppdatert: 9. mai 2022 kl 10.14

Etter 32 år bak slagverket i CC Cowboys har nemlig Agne Sæther valgt å takke for seg. Det skjer ifølge bandet uten dramatikk. Dermed er Magnus Grønneberg den eneste igjen av originalbesetningen fra 1989.

Og når det smått ikoniske rockebandet legger ut på en stor sommerturné, er det altså Henrik Maarud (39) som tar over trommestikkene.

– Det er superstas å få en slik henvendelse. Før pandemien trappet jeg ned livespillingen, jeg syntes jeg hadde reist mye og lenge, og ville ha ro – uvitende om at det bar mot to års livetørke, sier Henrik Maarud, som første gang spilte med CC Cowboys på Kongsberg jazzfestival i fjor.

– Bandet syntes det var like moro som jeg syntes, så i fjor høst ble jeg spurt om å bli med dem fast som musiker. Jeg håper jeg kan bidra med noe, komme inn med energi og en ingrediens som kan ta bandet videre, sier Henrik Maarud til NTB.

Notodden og Tons

Han har siden han var fire år spilt med storebroren Amund Maarud i ulike bandsettinger, på en hærskare plater innen både blues og rock.

– Det blir rart å reise på turné med noen man ikke er i familie med! Men det musikalske DNA-et er på plass, sier han om CC Cowboys-medvirkningen og legger til at han faktisk spurte storebroren om det passet.

Saken fortsetter under annonsen

– Amund er i bandsetting som funker med Lucky Lips og har ikke behov for meg i den rollen akkurat nå. Vi hadde et møte, familien først. Men så viste timingen seg å være god, sier Henrik Maarud.

– Og nå skal du til Notodden og ikke spille blues?

– Det hadde jeg aldri trodd, ler Maarud, som har spilt på den tradisjonsrike bluesfestivalen en rekke ganger. Men sommeren byr også på å stå på plakaten sammen med Korn og Dimmu Borgir når CC Cowboys spiller på Tons of Rock.

Savnet publikum

CC Cowboys har brukt de siste årene til å gå inn og ut av studio, skrive nye låter og øve på gamle låter – og skal også slippe ny musikk i 2022. Nå tar Magnus Grønneberg med seg et utvidet liveband rundt til sommerens foreløpig 23 konserter.

I tillegg til Per Vestaby på bass, Jørn Christensen på gitar og multiinstrumentalisten Kyrre Fritzner blir det Henrik Maarud på trommer og Eirik Tovsrud Knutsen på keyboard.

– Vi har savnet dere. Vi har ventet på dere. Nå er tiden kommet, nå skal vi treffes, hilser Magnus Grønneberg til publikum.

Saken fortsetter under annonsen

Blant annet står tre nye konserter med Kringkastingorkestret på planen, i Lillestrøm, Drammen og Fredrikstad, i kjølvannet av at CC Cowboys spilte med KORK i fjor sommer i Holmenkollen. Opptak derfra skal bli TV-program på NRK og en fysisk og digital utgivelse, som slippes 13. mai. Ifølge Sony Music kommer det så et nytt studioalbum, nummer 13 i rekken, i november/desember.