MusikkPlot

Her er Trond Svendsen i front for bandet Tuxedo.

– Sju år etter starten er dette oss på vårt beste

– Samtidig med at pandemien kom, løsna skrivebremsen, sier Trond Svendsen om prosessen som førte til det tredje albumet med bandet Tuxedo.

Publisert Sist oppdatert

Det slippes neste uke under tittelen «Don't Trust The Moon», og er innspilt i det legendariske studioet Athletic Sound i Halden under pandemien.

For da skrivebremsen løsnet, ramlet det ifølge Svendsen – som skriver både tekst og musikk – ut en haug med låter på kort tid.

– Så fort det var lov, møttes vi i øvingslokalet og begynte å kna dem. Der tok klassisk heartlandrock så vel som mørk countryvals form i samspill med Tuxedo-firkløveret Vidar Tyriberget på bass, Morten Wærhaug på gitarer, Lars Viken på tangenter og Tommy Kristiansen på trommer.

– Oppholdet i Athletic Sound fikk fram det beste i oss. Sju år etter starten er dette oss på vårt beste, sier Trond Svendsen, som nå begir seg ut for å spille de nye låtene for publikum fra mars til oktober.

Alltid musikk

Trond Svendsen & Tuxedo debuterte med albumet «Palomino Hotel» i 2017. Til tross for at han var en veletablert krimreporter «hadde det alltid surret musikk i hodet hans», fortalte Svendsen til NTB.

Debuten fikk følge av «Smalltown stories» to år senere – og 25. mars samler de trådene på «Don't Trust The Moon».

Powered by Labrador CMS