MusikkPlot

– Bandet vi har valgt å sende videre holdt en nerve i musikken som gir plass til både medlemmene og publikum

Nå er bandet ett steg nærmere gjev tittel.

Publisert Sist oppdatert

Nå har Ototoi sikret seg finaleplass da den andre runden av Jazzintro 2022 ble arrangert under Maijazz i Stavanger.

Kvartetten blir ett av fire band som i Jazzintro-finalen i juli skal kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2022, lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipend på kr 150 000.

Det kom inn totalt 55 søknader, og finalen finner sted på Moldejazz i juli.

– En nerve i musikken

Ototoi møtte Peders Hode til duell under søndagens Jazzintro.

Juryen, som i denne runden besto av bassist Ellen Brekken og trommeslager Dag Magnus Narvesen, uttaler følgende om de to bandene:

– To veldig ulike uttrykk med tydelig sound og med det kollektive i fokus. Det var svært høyt nivå både instrumentalt og samspillmessig.

– Bandet vi har valgt å sende videre holdt en nerve i musikken som gir god plass til både medlemmene og publikum, og byr på smakfulle krumspring som sender musikken i uventa og fascinerende retninger, sier juryen om Ototoi.

Ototoi består av Kai von der Lippe (piano/synthesizere), Hein Westgaard (gitar), Martin Mellem (trommer) og Jørgen Olsrud (kontrabass/trommemaskin).

Musikken beskriver bandet selv som lydsporet til et videospill som aldri ble utgitt; elektroniske lyder fra trommemaskin og synthesizere blandet inn i et akustisk lydlandskap der lyriske melodier godt kan sameksistere med utradisjonelle teksturer og lyder. Musikerne i Ototoi er også kjent fra prosjekter som Master Oogway, Bear Brother, Why Kai og Hein Westgaard Trio.

Viktig springbrett

Jazzintro har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synliggjøre talentene i norsk jazz.

Bento Box er et av bandene som er plukket ut til Jazzintro-konkurransen om å bli Årets unge jazzmusikere 2022. Foto Margit Rønning Omholt

Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Åtte blir til fire

Den første Jazzintro-runden ble arrangert under Vossa Jazz i april da Bento Box Trio spilte seg til finaleplass.

De to siste finalistene avgjøres under Nattjazz 2. juni og Kongsberg Jazzfestival 8. juli.

Finalen finner som nevnt sted på Moldejazz i juli.

Powered by Labrador CMS