MusikkPlot

Komponist og bassist Sigurd Hole tror ikke musikk alene kan redde verden – men håper og tror den kan lære oss noe å lytte til og bli oppmerksom på omgivelsene våre på en litt annen måte. Det er hans innfallsvinkel til det kritikerprisede verket «Roraima» – viet regnskoglydene som forsvinner.

Sigurd Hole får gjev, tysk kritikerpris

Bassisten og komponisten Sigurd Hole har vunnet den prestisjetunge anmelderprisen German Record Critics Award for sitt verk «Roraima», i konkurranse med utgivelser fra hele verden.

Publisert Sist oppdatert

På «Roraima», opprinnelig et bestillingsverk for Oslo World tatt opp og utgitt som album utgitt i februar i år, lot han lyden av Amazonas i opptak – kvitrende fugler, insekter som summer, en nærgående jaguar – møte musikken og inspirere den.

Nå har plateutgivelsen vunnet anmelderprisen som gjerne kalles en av de viktigste i sitt slag, der rundt 160 musikkritikere, forfattere, musikkvitere og redaktører fra Tyskland, Østerrike og Sveits kårer sine favoritter.

Sigurd Hole er stolt og glad over å få German Record Critics Award, og takknemlig for at både musikken han skrev og prestasjonene til ensemblet som fremførte den blir verdsatt. Med seg på scenen under urfremførelsen i 2020 hadde han Trygve Seim, Frode Haltli, Helga Myhr, Tanja Orning, Håkon Aase og Per Oddvar Johansen.

Nå håper han at prisen vil gi konsertvirksomheten med «Roraima» et boost både her hjemme i Norge og i utlandet de neste årene.

– Det er et prosjekt som betyr mye for meg på mange plan, ikke minst sett i lys av den underliggende tematikken som handler om lyden av naturen som sakte stilner hen på grunn av klimaendringer og tap av biologisk mangfold. Jeg mener at prosjektet på ulike måter løfter frem viktige tanker og ideer i møte med disse utfordringene, og ser også tildelingen som en anerkjennelse av denne siden av musikken, sier Hole og legger til:

– Musikk kan ikke redde verden alene, men kanskje kan musikk lære oss noe om å lytte til, og å bli oppmerksom på, våre omgivelser på en litt annen måte? Jeg håper og tror at det er tilfelle.

Powered by Labrador CMS