Annonse
Journalist Arild Rønsen. Foto: Morten Holm / NTB

Redaktør for festivalavis sparkes etter negativ anmeldelse

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Ledelsen sier nå at det skyldes «en helhetsvurdering».

Det var etter en negativ konsertanmeldelse Arild Rønsen skrev i fjor at han har blitt sparket fra Moldejazz-magasinet. Det skriver Klassekampen.

– Jeg har vært redaktør for Fireflate nesten sammenhengende i 30 år. Jeg har aldri opplevd redaksjonell innblanding fra festivalledelsen tidligere, sier han til avisa.

Rønsen begynte arbeidet med å lage en festivalavis for Moldejazz tidlig på 1990-tallet. Han har siden da, med noen unntak, vært redaktør for Fireflate. Alle i magasinet jobber gratis. På nettsiden står det at den redigeres etter Redaktørplakaten.

I en intern e-post Klassekampen har fått tilgang til, skriver Cecilie Nogva, produsent i Moldejazz, at Fireflate skal fortsette uten Rønsen.

«Grunnen til dette er alle tilbakemeldingene vi fikk etter anmeldelsen av Moskus i 2021. Vi kan verken akseptere eller stå for slikt», skriver Nogva i e-posten.

Tirsdag ble Rønsen oppringt av Nogva. Han sier til avisa at han ikke fikk noen annen begrunnelse for hvorfor han ikke får fortsette som redaktør, ut over anmeldelsen. Han sier videre at han aldri har hatt noen andre konflikter med ledelsen tidligere og at han synes det er en mystisk avgjørelse.

– En helhetsvurdering

Festivalsjef Mariann Bjørnelv sier til Klassekampen at det er flere aspekter ved hvorfor de kom frem til avgjørelsen.

– Det ble avgjort etter en helhetsvurdering. Noe mer ønsker jeg ikke gå ut med. Dette er en internsak, sier hun.

Annonse
Annonse
Annonse