Gruppen Popol Ace
Foto

Gruppen Popol Ace, tidligere Popol Vuh. Foto: NTB

Popol Ace feires med jubileumsplate

Publisert: 30. september 2022 kl 11.00
Oppdatert: 30. september 2022 kl 11.00

­Det skal feires med utgivelsen «It Was 50 Years AgoTtoday», som slippes 11. november digitalt og som treplaters boks – ifølge pressemeldingen for å «feire bandets liv og ettermæle og som en påminnelse om hvor store de faktisk var».

Men først slippes plateselskapet Grappa singelen «All We Have Is The Past», hentet fra en konsert innspilt i Sveriges Radio 3. september 1974.

Popol Vuh het gruppen ved oppstart, men skiftet navn til Popol Ace for å unngå navnekonflikt med et tysk band. De norske progrockerne inkluderte opprinnelig Reidar Arman Myhre, for øvrig broren til Wenche, Pete Knutsen, Terje Methi og Thor Andreassen.

Jahn Teigen
Foto

Jahn Teigen i front for Popol Vuh i 1974 under Ragnarock i Holmenkollen. Foto: Aage Storløkken Aktuell / NTB

Til norsk rockehistorie hører fortellingen om hvordan Jahn Teigen takket nei til å bli vokalist i Genesis for å satse på Popol Ace, og det samme da det ble nei til å varme opp for Zappa. Om han angret svarte Teigen slik til NTB i 1999:

– Nei, det passet ikke der og da. Vi ville heller bygge opp vårt eget band Popol Vuh. Det er morsommere å vinne noe med sitt eget landslag enn å komme inn på Manchester United. Jeg angrer mer på at vi ikke sa ja da Frank Zappa ville ha oss som backingband. Der skulle vi selvfølgelig slått til.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb