Foto

Foto: Pokal.

­Pokal er tilbake med et «Synkende Skip»

Publisert: 29. september 2022 kl 10.46
Oppdatert: 29. september 2022 kl 10.46

Pokal er tilbake med ren energi og attityde. Det er stille før stormen når bandet fra Loddefjord lader opp til en ny epoke med melodiøs, fengende og bunnsolid norsk pop rock. Pokal er aldri redd for å tenke stort og låten «Synkende Skip» har alle de kvaliteter en låt fra Bergen-Vest skal ha.

Etter tre års pause er Pokal tilbake med nyvunnet energi, ny trommis, en ekstra gitarist og nye låter i bagasjen.

Pokal er kjent for sine hyppige og solide liveshow med høy stemning og allsang blant publikum. Utover høsten følger en jevn strøm av konserter, både akustiske og med fullt band, som kulminerer i en turné våren 2023.

Nytt album i 2023

Rockebandet fra Loddefjord i Bergen synger på bergensdialekt, og tar deg med på en reise gjennom oppturer og nedturer, kjærlighet og hat – livets krumspring. Publikum kjenner seg fort igjen  i tekstene, og det kombinert med bandets intense energi og forrykende liveshow har gitt bandet en solid fanbase.

Musikken kan plasseres i sjangeren «moderne poprock med jordnær norsk lyrikk som passer bådeunge og voksne», og når Pokal omtales dukker det gjerne opp referanser til de fire store innen norsk rock (Jokke & Valentinerne, deLillos, Dum Dum Boys og Raga Rockers), som bandet med stolthet viderefører tradisjonen til, samtidig som de har utviklet sitt eget, helt unike lydbilde.

Pokal ble grunnlagt i 2013, og fikk raskt oppmerksomhet i musikkpresse og radio da allerede andre singel «For deg tusen ganger til» ble Ukas Urørt på NRK P3. Singelen ble listet på P3, og endte opp med å ligge på P3s spillelister i over et halvt år.

Saken fortsetter under annonsen

Også påfølgende singler har blitt P3-listet og har fått solid rotasjon i diverse radiokanaler. Pokals låter har over 2 millioner streams på Spotify, er brukt i tv-sammenhenger, og blir hyppig spilt på Brann stadion under Branns hjemmekamper.

 

Ledige stillinger – kulturjobb