MusikkPlot

Jenny Hval har mye på gang denne våren og sommeren, etter at hun slipper albumet «Classic Objects» denne uken.

Øya om Jenny Hval og Charlotte Dos Santos: – To unike soloartister som vil prege 2022

Jenny Hval slipper denne uken sin nye plate «Classic Objects», som hun kaller sitt «forsøk på et popalbum» og som hun feirer med slippkonsert på Munchmuseet fredag.

Publisert Sist oppdatert

Etter Oslo-konserten 11. mars følger Jenny Hval på med konserter i Bergen, Stavanger og Trondheim i mars, før det blir Europa-konserter i april og nordamerikansk turné i mai. Nå er det også klart at hun også blir å oppleve på Øya i august.

«Classic Objects» byr på låttitler som «Freedom», sluppet som singel i forrige uke, «Year of Love», «American Coffee», «Cemetery of Splendour» og «The Revolution Will Not Be Owned»» og er Jenny Hvals første utgivelse på sitt nye plateselskap 4AD.

– To helt unike soloartister

Låtene kom til som følge av koronapandemien, som minnet henne på tidligere anledninger i livet der hun følte seg strippet for verdi, som da en cøliakidiagnose stoppet starten på musikkarrieren.

– Det fikk meg til å ønske å skrive enkle historier. Problemet mitt var at jeg innså at musikkomponenten i skriveprosessen fikk ordene til å forville seg fra sin sti og til og med hoppe ut i det absurde. Jeg tror det er dømt til å skje når det er musikk i bildet. Tross alt er en sang ikke bare ord, den har en melodi og grunnen til at vi har melodier er for at vi skal gå inn i mørket og hoppe utfor stupet, sier Hval ifølge 4AD.

Hun opptrer på Øya lørdag 13. august, og samtidig bekjentgjør festivalen at de også har booket Charlotte Dos Santos til å opptre torsdag 11. august.

– Nå er to helt unike soloartister klare for Tøyenparken. Vi tror både Jenny Hval og Charlotte Dos Santos kommer til å prege musikkåret 2022, skriver Øyafestivalen i sin pressemelding.

Powered by Labrador CMS