Bresk er navnet på den nye familiebandkonstellasjonen fra Toten: Lars Christian Narum (f.h.), ellers kjent fra Hellbillies og søskentrioen Narum, har dannet progrockgruppen sammen med sønnen Peder Narum og broren Jon Anders Narum.
Foto
Annette Hveem Narum / NTB

Ny bandkonstellasjon med album viet maler

Publisert: 17. januar 2022 kl 13.48
Oppdatert: 17. januar 2022 kl 14.00

En ny bandkonstellasjon fra Narum-slekten slipper snart et helt konseptalbum med progrock – viet 1800-tallsmaleren Peder Balke.

Det er Lars Christian Narum, ellers kjent fra Hellbillies og søskentrioen Narum, som i pandemitiden har dannet progrockgruppen Bresk sammen med sønnen Peder Narum og broren Jon Anders Narum.

Og her er det snakk om instrumentalmusikk: De tre spiller henholdsvis keyboards, trommer og bass og 28. januar slippes albumet «A Journey Through the Life of Peder Balke 1804-1887» digitalt og på vinyl.

«Bresk finner Balkes historie perfekt for et instrumentalt konseptalbum, samtidig som de liker ideen om å formidle inntrykk fra livet til en av våre mest betydningsfulle malere på en måte som ikke er gjort før», heter det fra plateselskapet Drabant.

Peder Balke vokste opp som husmannsgutt på Helgøya midt i Mjøsa, og gjorde ifølge pressemeldingen en usannsynlig klassereise – med studier i utlandet betalt av bønder på Toten. Allerede i sin levetid fikk han verk innkjøpt av franskekongen og er i dag utstilt i Louvre i Paris.

Lars Christian Narum fikk arbeidsstipend fra Tono til å skrive musikken, som omfatter låter som «Sailing the Northern Coast», «Napoleonic Wartime Overture» og «The Fire» – som skildrer hvordan trehusforstaden for arbeidere som Balke anla i Oslo i 1860-årene, kalt Balkeby, brant.