MusikkPlot

Norsk-gresk artist høyt på oddslistene i Eurovision-semifinalen

Norge har ikke bare én, men to artister i tirsdagens Eurovision-semifinale. Amanda Tenfjord fra Ålesund opptrer for Hellas.

Publisert Sist oppdatert

25-åringen framfører låten «Die Together», som hun har skrevet sammen med Bjørn Helge Gammelsæter.

– Jeg tar det rolig, prøver å ikke slite ut stemmen og drikker masse vann. Så prøver jeg å gå gjennom sangen og bevegelsene, sa artisten til NTB under den offisielle Eurovision-åpningen søndag kveld.

Født i Norge, vokst opp i Hellas

Artisten – hvis fulle navn er Amanda Klara Georgiadis Tenfjord – har norsk mor og gresk far. Hun er født i Ålesund, vokste opp den greske byen Ioannina og flyttet etter hvert til Norge igjen.

Dermed har Norge faktisk to artister med i tirsdagens semifinale. Tenfjord tenker ikke så mye over dette.

– Den eneste forskjellen er at jeg heier veldig på Norge. Vi er to. Ellers tenker jeg ikke så mye over det, sier hun.

Både Subwoolfer, som framfører låten «Give That Wolf A Banana», og Amanda Tenfjord er blant landene som spillselskapene regner med at så godt som sikkert vil ta seg videre fra den første semifinalen.

Kjæreste og familie

I Torino har Tenfjord mange av sine nærmeste som støttespillere.

– Mamma, pappa og broren min kommer. Og så kom kjæresten min på lørdag. Og så har jeg en fra plateselskapet mitt i Norge her. Dessuten har jeg jo den greske delegasjonen, men det er fint å ha familie og slikt også, sier hun.

De ti beste i første semifinale tirsdag går videre til lørdagens finale. sammen med ytterligere ti land fra andre semifinale torsdag. I tillegg går de fem store – Italia, Spania, Storbritannia, Tyskland og Frankrike – rett til finalen.

Powered by Labrador CMS