Kiss under deres konsert på Tons of Rock på Ekebergsletta i 2019. Féleth fra Alta kaprer den siste plassen på plakaten til årets utgave.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Norsk band får siste plassen på plakaten til Tons Of Rock

Publisert: 23. mai 2022 kl 10.04
Oppdatert: 23. mai 2022 kl 10.29

– Nei altså, å komme fra våre små scener og mindre spillejobber her i kalde nord, til den største rock- og metalfestivalen i landet – med mange av våre barndomsfavoritter på plakaten – er ganske sinnssykt, sier Espen Dagenborg, vokalist i Féleth, som gikk seirende ut av bandkonkurransen til Posten og Tons Of Rock.

– Det er et par guttedrømmer som går i oppfyllelse der, legger han til.

Det er det Alta-baserte death metal-bandet Féleth som fikk den siste plassen på plakaten til Tons Of Rock.

Fikk flest stemmer

Det var over 200 innsendte bidrag til bandkonkurransen til Posten og Tons Of Rock, og til slutt konkurrerte ti finalister om den siste plassen på plakaten.

Féleth fra Alta skal spille på Tons of Rock etter å ha vunnet bandkonkurransen. Foto: Handout

Féleth gikk av med flest stemmer og skal dermed dele scene med band som Iron Maiden, Deep Purple, Bring Me The Horizon og Opeth. 

Saken fortsetter under annonsen

Når 80 000 rockefans samles på Ekebergsletta 23. - 25. juni, blir det dermed en unik mulighet for Féleth til å vise frem musikken sin for et bredt publikum.

Komplett program

Med Féleth på plakaten er programmet for det som blir tidenes største festival i Norge komplett. 

– Vi er utrolig fornøyde med årets program, og gleder oss til å presentere både bredde og legendariske, internasjonale navn for et sultent rockepublikum, sier pressekontakt i Tons Of Rock, Lars Tefre Baade, i en pressemelding.

– Tons Of Rock 2022 kommer til å bli en ekte folkefest, legger han til.

Ledige stillinger – kulturjobb