MusikkPlot

Nils Bech har med seg Emir på den nye låten fra sitt manneduettprosjekt. – Jeg håper at dette sender et signal om at seksuell orientering ikke er definerende eller farlig å ikle seg for ikke-skeive, sier Bech.

Nils Bech slipper ny låt fra albumprosjekt – med første ikke-skeive artist

På selve 50-årsdagen for avkriminaliseringen av homofili 21. april slapp Nils Bech låten «Gi meg tid» – som er en duett med Emir.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er, så vidt jeg vet, første gang en ikke-skeiv artist synger en duett om homofil kjærlighet. Jeg håper at dette sender et signal om at seksuell orientering ikke er definerende eller farlig å ikle seg for ikke-skeive, sier Nils Bech om samarbeidet med Emir fra SushixKobe.

Emir synes det er stas å få være med på Bechs albumprosjekt, som kommer til høsten og består av kjærlighetsduetter sunget av menn.

– Låten er en sexy liten sak som jeg er utrolig stolt over å få være med på, sier Emir, som synes det har vært spennende å jobbe sammen med Nils Bech og hans produsenter Bendik HK og Henrik The Artist.

– I alle år har homofile artister gjort kjærlighetsduetter med sangere av det motsatte kjønn, for å tilpasse seg det heteronormative samfunnet og det kommersielle markedets krav. Dette er en rolle vi selvsagt skal kunne fortsette å innta. Men jeg har stusset over hvorfor det aldri skjer den andre veien, tross stadig større aksept for skeiv kjærlighet også i hovedstrømmen av kultur og popmusikk? uttaler Nils Bech i en pressemelding.

Da NTB omtalte albumprosjektet, fortalte den særegne artisten hvordan han både som voksen, og i hvert fall da han var ungdom, har behov for å høre musikk som han kan kjenne seg igjen i.

Powered by Labrador CMS