Marie Blokhus og Ragnar Bjerkreim
Foto

Skuespiller Marie Blokhus leser inn fortellerstemmen på Ragnar Bjerkreims storslagne musikal «Himmel under hav. Sanger fra Underwater Bar», som nå finner veien til podkastformatet. Foto: Privat

Musikalen «Himmel under hav» finner veien til podkastformatet

Publisert: 3. oktober 2022 kl 12.54
Oppdatert: 3. oktober 2022 kl 12.54

­Podkastmusikalen er i fire deler, og inneholder alle 31 sangene fra albumet – som kom i januar i fjor fremført av 12 artister, 12 korsangere og 17 musikere – blant dem Kari Bremnes, Bjørn Eidsvåg, Helene Bøksle, Tom Roger Aadland, Anne Vada, Jannike Kruse og Anders Baasmo. Sangene er strømmet over 900.000 ganger.

I musikalens bar på havbunnen samles forulykkede fra alle tider og alle hav: «Her delar dei røynsler og syn på verda dei har forlate, medan dei nører håpet og draumen om å bli bevart i minne til dei levande og framleis vera omfamna av livet», heter det om handlingen, der tekstene er av Bjerkreim og Ingvar Hovland.

I podkasten, som er tilrettelagt av Terje Stordalen, tar skuespillerne Marie Blokhus og Torfinn Nag lytterne med seg gjennom fortellingen og fakta knyttet til handlingen. Den er straks ferdig innspilt og utarbeidet, opplyser Ragnar Bjerkreim til NTB. Han drømmer om å sette opp en full scenisk versjon av musikalen, og to av institusjonsteatrene har fått tilsendt prosjektet.

«Himmel under hav»
Foto

«Himmel under hav» utkom som dobbeltalbum i fjor, og nå skal Ragnar Bjerkreims store musikalprosjekt også bli podkast – mens det venter på å finne veien til en scene. Foto: Handout

Stykkets Underwater Bar funderer som en slags tenketank, der tema som politikk, økonomi, krig, klima, migrasjon og tro blir diskutert. Utenfor barvinduene ligger alle typer kabler til og fra kontinentet, og komponisten legger til:

– Dessverre er musikalen uventa aktuell i desse dagar, med straum og internettkablar, olje og gassrøyr. Folka i Underwater Bar merkar også krigen, ser ubåtar passere, og er klar over militære elektroniske lyttebøyer rett utanfor dei.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb