Foto

Foto: Sebastian Ludvigsen.

Maraton slipper albumet «Unseen Color»

Publisert: 3. oktober 2022 kl 12.44
Oppdatert: 3. oktober 2022 kl 12.44

Albumet er en ny retning for bandet, og vokalist Fredrik Klemp beskriver at albumet er en representasjon av vekst der hver sang representerer en usett farge i Maraton.

– Det er alltid vanskelig å vite hvilke sanger som kommer til å ende opp på et album, og denne gangen endte vi opp med å velge alle de vi i utgangspunktet ikke trodde ville passe på et Maraton-album. Alle de rare låtene, i grunnen. Alt annet falt på plass etter dette og ga oss den rette visjonen vi trengte for å komme i mål. Albumet handler om mange ting, men mest av alt å akseptere det ukjente i livet. Eller rettere sagt, det ukjente som vi ikke engang vet om, sier låtskriver og gitarist Simen Ruud.

Han legger til at albumet er et veldig personlig og emosjonelt album for ham, som er litt annerledes enn de mer objektive sangene på deres første album.

Tematisk trekkes linjer mellom det emosjonelle og filosofiske, og låtene baserer seg på menneskets mottagelighet for nye inntrykk og utvikling.

Maraton slapp debutalbumet «Meta» i 2019, med stor suksess og svært gode anmeldelser internasjonalt. Debuten har i skrivende stund nesten tre millioner avspillinger på Spotify alene, og til tross for pandemi og lite muligheter for konserter er fanskaren til bandet stadig i vekst.

Maraton har tidligere vært å se på festivaler som Roskildefestivalen i Danmark, by:Larm og Trondheim Rocks i Norge, og etter debutalbumet reiste de på en omfattende Europaturné sammen med Leprous.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb