Lars Lillo-Stenberg (t.v.) og Bugge Wesseltoft rykker torsdag inn på Gamle Raadhus Scene i Oslo for å fremføre Griegs tonesettinger av kjente og mer ukjente dikt før turneen fortsetter i Østlandsområdet.
Foto
Handout

Lars Lillo-Stenberg klar for å turnere med Grieg – og Bugge Wesseltoft

Publisert: 1. mars 2022 kl 09.14
Oppdatert: 1. mars 2022 kl 09.14

I selskap med Bugge Wesseltoft på tangenter ga deLillos-sjefen ut albumet «Lars Lillo-Stenberg: Synger Grieg med Bugge» i mai i fjor. Det bød på 12 sanger; dikt som Edvard Grieg tonesatte. Blant dem «Våren» og «Ved Rondane», begge signert Aasmund Olavsson Vinje, så vel som dikt av Bjørnson, Ibsen, Garborg og H.C. Andersen.

Nå fortsetter Lillo-Stenberg, Wesseltoft og tidvis Ellen Andrea Wang på akustisk bass turneen i kjølvannet av albumutgivelsen. Og det i en tid der noen artistkolleger har avlyst arrangementer og store og små arrangører har uttrykt bekymring over at voksenpublikummet har vært litt forsiktige med å komme tilbake på konserter – samtidig som kompensasjonsordningen er avsluttet.

– Er det ikke slik nå, at selv om vi ikke er redde for sykdommen så vil det å få den ødelegge noe viktig som skal skje neste uke? funderer Lillo-Stenberg om årsaken:

– En reise, et foredrag, et middagsselskap man gleder seg til, utfordrende ting på jobb som ikke kan gjøres hjemmefra? Hver dag har en kjenning blitt syk, og folk tenker kanskje «søren, det passer dårlig for meg nå, tror jeg dropper konsert», fremholder han i en epost og legger til at han «tror dette vil ordne seg i løpet av den neste måneden». Selv har han tatt grep ved å oppfordre venner og kjente til å bli med på konsert.

– Jeg vil gjerne at folk jeg kjenner tar seg en tur, jeg tror de trenger litt Grieg nå i disse skumle tider – og så er det flott både for billettsalget og stemningen at det fylles opp, sier Lars Lillo-Stenberg, som legger ut på en turnésving i Viken, Vestfold og Telemark i tiden fremover.

Denne uken trår han til med Grieg og Bugge på Gamle Raadhus Scene i Oslo 3. mars, på et sted som er mye eldre enn Grieg selv: Salen i andre etasje i Gamle Rådhus ble nemlig brukt som konsert-, teater- og møtelokale allerede på 1600-tallet. Nå er det Opera til folket som leier scenen og byr på ulike konserter, både opera og andre.

– Hva med en annerledes Grieg-konsert på et annerledes sted? Stedet vi valgte i Oslo er kult, men litt ukjent for folk. Kanskje den rett og slett ville gått litt under radaren også før pandemien? Fra min synsvinkel er det selvsagt alltid blandet med en forfengelig frykt for at det man tilbyr har blitt mindre populært, man kan jo aldri vite, sier Lars Lillo-Stenberg.