Gleder seg: Lars Petter Hagen er den nye direktør for Festspillene i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Klart for 15 dager med festspill: – Det er ekstraordinært

Publisert: 24. mai 2022 kl 15.21
Oppdatert: 24. mai 2022 kl 15.29

Med to pandemiår og få fysiske møter friskt i minnet, er det nå klart for 15 dager med festspill. Det er også duket for dronning Sonjas 34. besøk til Festspillene. Siste gang var i 2019, men også i 2020 satte hun sitt preg på åpningen, via en videohilsen.

Festspillenes åpningsseremoni vil foregå utendørs, med publikum til stede på Torgallmenningen onsdag 25. mai. Statsminister Jonas Gahr Støre og ordfører Rune Bakervik taler, og seremonien kan også strømmes på fib.no.

– Noe ekstraordinært

– Festspillene er ekstraordinært, det er noe annet enn hverdagen, noe annet enn det som skjer resten av året. Veldig mange gode krefter kommer sammen, og Festspillene er et veldig godt eksempel på hvordan kultur er fellesskap, sier den ferske festspilldirektøren, Lars Petter Hagen, på hjemmesidene.

PÅ fib.no oppfordres publikum til å ta hensyn til hverandre ved å la stor bagasje være hjemme – og heller ta i bruk regntøy fremfor paraply.

Variert program

Åpningsforestillingen i Grieghallen onsdag kveld er Taylor Macs «A 24-Decade History Of Popular Music», med Bergen Filharmoniske Orkester, band, Taylor Mac selv – samt lokale gjester på scenen.

Saken fortsetter under annonsen

På programmet under festspillene finner vi også urpremieren på dramatiseringen av Karl Ove Knausgårds «Morgenstjernen». Samtidig er det klart at den sveitsiske regissøren Christoph Marthaler gjester Festspillene med stykket «Gråten (Feiltakelsen)», som opprinnelig var planlagt til festspillprogrammet i 2020.

Polkabjørn & Kleine Heine (Bjørn Tomren og Heine Bugge) utgjør et av årets trekkplastre, et annet er Benedicte Maurseth – som tar med seg hardingfele, og toner fra Hardangervidda, til Bergen.

Ledige stillinger – kulturjobb