Black Debbath skal snart ut i scenelyset på Tons of Rock – og ut i sommersolen på en rekke festivaljobber. Foto: Handout

Black Debbath:

– Vi var så dumme å signere kontrakt med Tons of Rock det første året

Publisert: 21. juni 2022 kl 08.56
Oppdatert: 21. juni 2022 kl 09.06

Låtslippet skjer nemlig torsdag 23. juni – samme dag som Black Debbath entrer hovedscenen på Tons of Rock som første band ut når festivalen endelig gjenoppstår i dobbelt så stort format.

Black Debbath har spilt på alle festivalene siden oppstarten i 2014, og tro til også i de to pandemiavlyste festivalårene: I 2020 opptrådte de foran 50 tilskuere , i et livestrømmet arrangement der humorrockerne hevdet å tro at det var festival på gang. I 2021 spilte de på ny – for én publikummer.

– Dette er dessverre noe vi ikke får gjort noe med. Vi var så dumme å signere kontrakt med Tons of Rock det første året. Og dette tvinger oss til å spille hvert eneste år, også de årene festivalen er avlyst på grunn av pest, hevder bandmedlem Lars Lønning i en Facebook-video der han konkluderer:

– Det har medført at vi har spilt så langt åtte av de seks årene som festivalen er blitt arrangert.

«Age of Kørka» er hentet fra det høstklare albumet ved samme navn fra humorrockerne. Ifølge omtalen «pirker et litt mer sinna Debbath borti fenomener som fortjener merkelappen «kørk». Om det så er på internasjonalt plan, eller her hjemme på berget».

Blant dem som får gjennomgå er «åndse statsledere, konspirasjoner, fornektere, fanatikere, Maskorama, Snåsamenn og dem med urent mel i gjenbruksposen», heter det videre.

Å høre med bjeffing på låten er Ivar Nikolaisen, kjent fra band som Kvelertak og The Good The Bad and The Zugly.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb