Blodkvalt. Foto: Olav Vikingstad

Kaotisk ekstrem-metall fra Blodkvalt

Publisert: 30. november 2022 kl 12.48
Oppdatert: 30. november 2022 kl 12.49

­Blodkvalt gir deg kaotisk ekstrem-metal spilt av den nye generasjonen Oslo-rockere. Med inspirasjon fra den kaotiske energien i tidlige metaldemoer, med referanser fra blant annet svartmetall, grindcore, punk og noise leverer bandet ekstrem-metal med et primalt og rått sound.

Som en krysning av bandets favorittsjangre innenfor ekstrem musikk, med høyt tempo og nærmest smertefulle vokal- og instrumentalprestasjoner, skiller bandet seg tydelig fra andre deler av metalmiljøet, mener de selv.

Fokuset ligger på det viscerale og kaotiske i musikken, heller enn på det teatralske og tekniske. 18. november slapp de sin debutskive «Algor Mortis» på Fysisk Format.

– Hele målet med bandet og skiva er å vise at man kan lage bekmørk musikk, uten å være pretensiøs og å bruke en masse staffasje. Vi er tross alt punkere innerst inne. Det fremstår litt kunstig for et metallband i 2022 å la seg definere sånn av sjangre og båser. Røttene til de greiene musikken dypest sett kommer fra er scener og band som ikke var så mye teater, type Sabbath, Motörhead, gammel hardcore, Napalm Death og Repulsion. Vi føler den scenen vi er en del av er veldig åpen for mange uttrykk og at det derfor er naturlig å la det komme til uttrykk i musikken også. Vi er selv veldig fornøyd med hvordan vi har klart å lage en støyete og kaotisk skive som konstant føles på bristepunktet - med andre ord at fareelementet ligger i musikken og fremføringen heller enn i et eller annet fiktivt teaterunivers, sier bandet.

For å fange den riktige følelsen som musikken skal ha har Blodkvalt gått for noen gode gamle triks:

– Albumet er spilt inn live og mikset på øvingslokalet – i ekte DIY-ånd, og det er mastret av støyguru Lasse Marhaug. Måten å spille inn og skru skiva på har virkelig vært viktig for å fange energien i musikken, som vi føler er det viktigste i vår musikk.

Blodkvalt består av Eskild Myrvoll (Mall Girl, Daufødt, Kanaan), Eirik Reithaug (Daufødt), Håkon Sakseide (Drongo) og Tibor Teskeredzic.