Sandra Lyng er klar med julesangen «Har du plass?» med Halva Priset.

Foto

Tore Meek / NTB

Julelåtene står i kø i november

Publisert: 18. november 2022 kl 09.41
Oppdatert: 18. november 2022 kl 09.41

­Halva Priset bytter til Sandra

Halva Priset har fått med seg Sandra Lyng på julelåten «Har du plass?», som beskrives som en liten oppfordring til dem som ser naboen eller andre sitte alene. «Det er ikke mer enn en ekstra stol og litt mat som skal til for å gjøre kvelden deres veldig mye bedre enn ventet», heter det om teksten til låten (18.11)

Juleplate med tegneserie

Ikke bare byr duoen Håvard & Dorothea på julealbumet «Kvit jul i Imsland» (2.12), der singelen «Ein liten julesang» kom fredag: De er også å se som Håkkis og Dorris i en tegneserie som følger utgivelsen – der de prøver å redde julen, mens heftet også byr på juleoppskrifter og julequiz. Musikalsk har de med seg Håkon Brunborg, Martin Morland og Axel Skalstad.

Subwoolfer og bestemor

Subwoolfer blir Julewoolfer: Keith og Jim byr på låten «Having Grandma Here For Christmas», med en hjelpende hånd fra DJ Astronaut og kor fra Subkids. Låten hevdes å «oppfylle alle dine ønsker for julen».

– Å få besøk av bestemor til jul er noe vi har forberedt oss på hele året. Hun har vært en hard nøtt, men vi fikk endelig overtalt henne til å fylle både hjertene og magene våre med juleglede, sier Subwoolfer selv.

Saken fortsetter under annonsen

Crashville med hjemmejul

– Vi alle har jo den følelsen når julen nærmer seg, at vi lengter tilbake til den gode gamle julefeiringen. Å våkne opp til et julepyntet hus. Duften av grønnsåpe, juletre, pepperkakehus sprer seg i kroppen når man finner nissens julestrømpe hengende ved siden av sengen. Den gjenkjennelige gleden av å føle på spenningen, lukten av pinnekjøtt blandet med fars sigarlukt. Det å ha familien samlet, sier bandet Crashville, som sier seg å «levere julemusikk rett fra hjertet av Sunnmøre» på albumet «Jul i heimen» (27.11).

Alle elsker jul og jazz

Stavangerstemmen Eva Bjerga Haugen kommer med julealbumet «Stille Grender» 2. desember, og slapp i forrige uke første julesingel ut kalt «O Come, O Come, Emmanuel» – der hun har musikalsk følge med gitarist Morten Askildsen, trompetist Simen Kill Halvorsen og kontrabassist Thomas Bang. Alle har det til felles at de elsker jul – og jazz.

Juleduett med Sørvaag og Jul

Hanne Sørvaag sa ja til å bli med den passende døpte Eivind Jul på juleduetten «Ein julesang», der de første linjene går «Et barn er født i Betlehem. Men jeg vil bare hjem» (18.11)

Satser på klagesang til advent

Saken fortsetter under annonsen

Helge Hummervoll fra Mods slipper den førjul-stereotyp-inspirerte singelen «Beklage kjære» 25. november, i tide til første søndag i advent.

– Det kan bli trøblete i heimen når det nå går mot jul og våre kvinner (og noen menn), går inn i sin årlige ultra-perfeksjons-modus for å gjøre hus og hjem skinnende presentable for familie og venner, heter det i Hummelvolls musikalske hjertesukk om hvordan menn «føler seg tvunget opp fra hjemmets myke skyttergraver og ufrivillig mobilisert til kamp med vaskebøtter og støvklut som våpen, uten å helt se fienden».

Alvor i julesyngingen

«Våger du tro at jul blir det samme når angrep kan ramme blindt nå i natt?» synger Maria Mohn på tittelsporet til julealbumet «Over deg vil stjernen skinne».

– Det er mange årtier siden verden feiret jul i så usikre tider som i år. Vi trenger denne feiringen desto mer når mørket omgir oss med større tyngde enn før, sier låtskriveren bak tittellåten, Erik Hillestad (11.11).

Sissel juler igjen

Sissel Kyrkjebø er juleplateaktuell med «Winter Morning» (18.11), der hun byr både på julesanger hun har skrevet sammen med ektemannen, så vel som kjente og kjære klassikere. Naturligvis skal hun også ut på juleturné.

Annonse

Marte gjorde som Judy Garland

Marte Ebersons julesang er den evige juleklassikeren «Have Yourself a Merry Little Christmas», som hun gjør i Judy Garlands mørkere originalversjon (4.11). Dette er første låt ut av flere julelåter hun har spilt inn.

Maj Britt og Daniela trår til for Frelsesarmeen

Mor Maj Britt Andersen og datter Daniela Reyes trår til på sang på «Væla omkring», som er Frelsesarmeens julelåt i 2022. Den handler både om det nære og det trygge de fleste av oss forbinder julen med her hjemme, så vel som at den strekker seg «lenger ut i væla, hvor æilt itte er fredfullt som snø».

– Jeg foreslo den fordi jeg tenkte at denne teksten er mer aktuell enn noen gang, sa Maj Britt Andersen til NTB

Janove juler på Herborgs oppfordring

Kaizers-gjenforente Janove tjuvstartet julelåtkappløpet allerede i oktober med årets nyskrevne «Juleroser»-sang på oppfordring fra redaktør Herborg Kråkevik. Den heter «Carnaby Jul», og med seg har Janove halve Highasakite.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb