MusikkPlot

Ingebjørg Bratland da hun sang Dylan i fjor på Oslo Konserthus.

Ingebjørg Bratland debuterer med konsertforestilling på Chat Noir: – Mi favorittscene

Publisert Sist oppdatert

Ingebjørg Bratland har øvd på Chat Noir den siste halvannen uken – og torsdag er hun klar for premieren på «Ei ganske sann historie» på den tradisjonsrike Oslo-scenen.

– Chat Noir er mi favorittscene. Eg er blitt heilt forelska i det rommet. Så koseleg og intimt både for oss som står på scena og for dei som sit i salen. Derfor er det er med stor takknemleghet at eg får lov til å spele mi første forestilling akkurat der, sier Ingebjørg Bratland til NTB.

Hun har lenge tenkt på å lage en forestilling, og alltid vært en stor fan av konsertforestillinger der musikken er i fokus – men der artisten også forteller lengre historier fra eget liv.

– Eg så Lisa Nilson si forestilling «Kvinnan som er jag» i Stockholm hausten 2019. Og det var veldig inspirerande, sier Ingebjørg Bratland, som har jobbet med sin egen forestilling siden i fjor høst.

– No har me øvd nede på Chat Noir i ei og ei halv veke. For første gong så synst eg det har vori skikkeleg moro å øve! Det er kjempeartig når både me på scena, og dei rundt og bak, merkar stor progresjon for kvar dag som går, sier hun i innspurten.

«Ei ganske sann historie» skildrer tanker og erfaringer Ingebjørg Bratland har hatt så langt i karrieren og i livet. Men også om konge og fedreland, kappleik og naboland, alt bundet sammen med sanger som har vært med henne – både egne og andres. Fra starten i folkemusikkmiljøet og etterhvert veien over i popverdenen.

Bratland har med sanger som «Jul i Svingen», «Fordi eg elskar deg» og «Di Ingebjørg», og duettpartnere som Espen Lind, Odd Nordstoga, Lars Vaular, Sebastian Zalo og OnklP, nærmere 100 millioner strømminger på digitale plattformer. I tillegg har hun solgt til gull- og platinatroféer for de fysiske utgivelsene, opplyser plateselskapet hennes, Universal Music.

Hun røper en annen grunn til at hun gleder seg til å innta Chat Noir:

– Eg har også lenge hatt lyst til å sette opp noko på ei og same scene, kveld etter kveld. Det er heilt fantastisk å gå til jobb kvar dag/kveld. Ikkje ta buss, fly eller tog. Ha ein og samme garderobe over ei lengre tid. Heilt nydeleg rett og slett.

Powered by Labrador CMS