MusikkPlot

­Hilste for første gang under lydprøven, så spilte de konsert i bygget der The Rolling Stones spilte inn sitt første album

Med bankende hjerter for The Rolling Stones, har ni musikere fra hele verden dannet et band som hyller 60-årsjubilantene. De har aldri øvd, men trekker fulle hus i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det var på verdens største Rolling Stones fanforum, norske «It’s Only Rock’n’Roll» (www.iorr.org) at musikerne fant hverandre. De kommer fra USA, Frankrike, Italia, Tyskland, Nederland og Norge. Da en av dem foreslo at de skulle prøve og spille sammen, var ingen vonde å be.

– Vi startet med å spille inn noen låter digitalt, for å se hvor landet lå, sier vokalist og gitarist, Bård Andersson.

Spilte i Regent Sound-bygget

Musikerne spilte inn sine bidrag, fra soverom, stuer og annekser. Filene ble sendt rundt og satt sammen. Kvaliteten var såpass bra at alle skjønte at dette prosjektet var verdt å videreutvikle. Ambisiøst nok ble klubben The Alleycat i Soho, London kontaktet. Det var der Stones spilte inn sitt første album i 1964.

Foto Bård Andersson, Dillard Richardson og Jerry Cohen i aksjon i klubben der Stones spilte inn sitt første album, The Alleycat. Foto: Lars Opstad.

Bookingansvarlig likte demoene bandet sendte, og i 2016 møttes bandmedlemmene for første gang – på scenen under lydprøven. Fansen fra iorr.org møtte opp i hopetall for å høre bandet som hadde tatt navn etter fanforumet: The IORR Band.

– Siden konserten ble en suksess, så vi ingen grunn til ikke å fortsette, sier Andersson.

Jagger postet bilder fra samme klubb

Bandet fulgte opp med konserter i Amsterdam i 2017, i London i 2018 og booket også konsert på klubben The Dirty Beaver i Charlotte i USA i 2020. Så kom pandemien.

– Vi booket ny konsert i 2021, men det var dessverre for mye smitte.

Ironisk nok spilte Rolling Stones i Charlotte senere samme år, og i forkant av konserten postet Mick Jagger bilder av seg selv fra The Dirty Beaver i sosiale medier.

Foto Vokalist og gitarist, Bård Andersson, skal igjen tilbake til London for å spille konsert fredag.Foto: Lars Opstad.

Nå har The IORR Band pakket kofferten igjen, og spiller fredag på Hope & Anchor i London, der band som The Clash, The Police og U2 alle har spilt tidligere. Med Stones-konsert i Hyde Park dagen etter, blir det kamp om plassene på klubben i Islington.

The IORR Band

Bård Andersson (Norge): Vokal og gitar

Mathijs van Heteren (Nederland): Gitar

Jerry Cohen (USA): Gitar

Jean-Gabriel Minonzo (Frankrike): Mandolin

Kurt Heilmaier (Tyskland): Keyboards og vokal

Derek Di Perri (Italia): Munnspill

David Yocom (USA): Bass og vokal

Dillard Richardson (USA): Bass, perkusjon og vokal

Erwin Harmes (Nederland): Trommer

Bård Andersson er redaksjonssjef i KulturPlot.

Powered by Labrador CMS