Foto

Hilde Louise Asbjørnsen og Anders Aarum slipper album 30. september. Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS.

Hilde Louise Asbjørnsen og Anders Aarum slipper albumet «Movies & Stories Like This»

Publisert: 27. september 2022 kl 10.15
Oppdatert: 27. september 2022 kl 10.15

­Her har de latt seg inspirere av Edith Piaf, Jacques Brel og Kurt Weill, og blandet inn alt fra bolero og tango, til fransk vals og jazzballader. 

– På dette albumet synger jeg om både de små og de store kjærlighetshistoriene. Fra hverdagsforholdene som ikke når filmlerretet, men som likevel leverer stor dramatikk, til de store og stormfulle romansene, der alt går i tusen knas, forteller Hilde Louise Asbjørnsen før hun fortsetter:

– Jeg har tenkt mye på hvordan kjærligheten styrer livene våre. Den dytter oss ut i dyp lengsel, endeløs sorg eller ubeskrivelig lykke. Den får oss til å hate, lyve, stjele, og kan gjøre den mest innadvendte tørrpinn til en generøs romantiker over natta. Kjærligheten er komplisert og lunefull. Dette er ikke en hyllest til den store kjærligheten, men en begeistret og smertefull undring over dens mysterier, presiserer hun.

Etter en 18 års musikalsk interrail gjennom ni plater i krysningen jazz og pop, to suksess-kabareter og en hel del andre prosjekter på de skrå bredder, har Hilde Louise Asbjørnsen og jazzpianist Anders Aarum funnet ut at de ikke trenger så mye mer enn et piano og en mikrofon.

Musikken har de jobbet frem i tett samarbeid, og Aarum som har produsert brorparten av platene til Hilde Louise Asbjørnsen, har også fungert som arrangør og medkomponist.

– Etter å ha jobbet i snart to tiår som musikalsk team på tvers av utallige prosjekter, var det en veldig spesiell opplevelse å for første gang lage et nedstrippet duoalbum hvor kun vokal og piano står i fokus. Vi har jo pratet om å gjøre dette i en årrekke, men det var først da pandemien tvang oss til å skru ned tempoet at dette prosjektet faktisk ble en realitet, forklarer Anders Aarum.

Hilde Louise Asbjørnsen har den siste tiden vært i søkelyset med den kritikerroste og Hedda-nominerte forestillingen «Stardust», som har gått for fulle hus. Den er basert på boken med samme navn, der hun forteller om skjebnen til sine største musikalske heltinner med et tegneserieaktig glimt i øyet: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg må jo innrømme at jeg er utrolig takknemlig for den fantastiske responsen på Stardust, det er jo ikke hver dag en forestilling om kvinnelige musikkikoner ruller terningkast 6 over hele fjøla. Etter flere år med pandemi og forsinkelser gleder vi oss så veldig til å endelig slippe vårt første duoalbum og feire det hele med å dra på norgesturné med Stardust-forestillingen, avslutter hun med et stort smil.

Fredag 30. september slippes albumet «Movies & Stories Like This».

Ledige stillinger – kulturjobb