Elsie Bay er gjest i Plottet. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Plottet: Melodi Grand Prix var årets høydepunkt, men fremtidsplanene hennes er hemmelige

Publisert: 8. desember 2022 kl 10.32
Oppdatert: 8. desember 2022 kl 10.51

­Artist Elsa Søllesvik, med artistnavnet Elsie Bay, er aktuell med låten «Tall People». Budskapet i teksten har hun holdt åpen for tolkning fra dem som lytter.

– Jeg liker å skrive sånn at budskapet ikke er så avslørende. Men hovedtankene mine om låten er nok  det med å bli voksen, få litt perspektiv på ting og se at det stort sett går bra til slutt, sier hun.

Hør hele episoden her

Bygde fanskare på TV

Da Elsie Bay deltok i Melodi Grand Prix tidligere i år gikk hun for seier. 

– Jeg tenkte at vi får bare kjøre på så kanskje vi får en gullbillett til Eurovision. Det gikk jo ikke hele veien, men det var en fantastisk opplevelse og en veldig god plattform å få vist frem musikken sin på, sier hun. 

Elsie Bay forteller at hun gjennom deltagelsen bygde en fanskare som fortsatt henger på. Nå er hun klar for veien videre. Planene sier hun likevel ikke mye om. 

– Planene fremover er litt hemmelige. Det er ting på gang, men jeg tror ikke at jeg skal snakke så mye om det. Jeg har flyttet til Berlin og signert en publishing-kontrakt i høst, så jeg har en del nye samarbeidspartnere som jeg gleder meg til å komme i gang med å jobbe med i Berlin, sier hun.

Tror du på Gud?

I delen om kristendom, viser prest, forfatter, programleder og fakultetslektor Sunniva Gylver til undersøkelsen Norsk Monitor. 

– Vi har stilt de samme spørsmålene til et representativt utvalg i den norske befolkningen annen hvert år siden 1985. «Tror du på Gud», er et av disse spørsmålene. Her har det skjedd store endringer i svarene, sier Gylver.

I 2013 var første gang flere svarte nei enn ja på spørsmålet. To år senere var de ikke-religiøse i klart flertall. Nå svarer omtrent halvparten at de ikke tror på Gud, mens resten fordeler seg omtrent jevnt på at de tror på Gud og at de er usikre. 

Sunniva Gylver snakker om sitt forhold til kristendommen i Plottet. Foto: Martin Shantz Heide

– Det fullstendig livssynsnøytrale rommet tror jeg ikke finnes. Verken i oss eller rundt oss. Hvis det hadde eksistert, som et fullstendig tomt rom, så hadde det også vært ideologisk ladet. For alle mennesker har et livssyn, enten vi er oss det bevisst eller ikke. Vi praktiserer det daglig i våre handlinger, i våre ord og i de valgene vi tar, sier hun. 

Gylver mener at alle typer livssyn er i en trosposisjon, fordi ingen kan bevise at Gud finnes eller at Gud ikke finnes. 

Sendingen er forlenget med debatt ledet av Magne Lerø, der Sunniva Gylver, Didrik Søderlind, Trond Bakkevig og Nils August Andresen diskuterer hvordan kirken skal snakke om tro og synd.