Annonse
Sondre Justad under en konsert i 2018. Foto: Audun Braastad / NTB

Flere artister utsetter konserter etter pressekonferansen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Flere store artister avlyser konserter etter at det ikke blir lov med flere enn 200 publikummere. Både Sondre Justad, Tix og Vazelina Bilopphøggers utsetter sine konserter i Oslo Spektrum.

Regjeringen lempet torsdag noe på koronatiltakene, men det vil likevel ikke bli tillatt med flere enn 200 publikummere på innendørs arrangementer med faste, tilviste plasser. Oslo Spektrum kan ta opp mot 10.000 mennesker.

Det fører blant annet til at Sondre Justads konserter i Spektrum blir utsatt til november. Konsertene har vært under planlegging i to år.

Det er koronasituasjonen som har gjort det vanskelig å forberede konsertene, står det i en pressemelding fra plateselskapet, ifølge NRK.

– Det kjennes voldsomt kjipt og trist. Jeg var i Spektrum rett før jul, satt i salen der og så alt for meg. Dette hadde begynt å ta ordentlig form, og vi var klare for å jobbe dag og natt fram mot mars. Å måtte utsette nå blir en enorm omstilling, sier Justad.

Nå er planen at de skal spilles 18. og 19. november i stedet.

Også Andreas «Tix» Haukeland utsetter sine Spektrum-konserter. Helgens konserter er flyttet til januar neste år, skriver VG.

I tillegg er det klart at Vazelina Bilopphøggers utsetter avskjedsturneen «40 år med vondt brenn'vin» – opprinnelig planlagt til 2020.

– Vi har itt'no valg denni' gongen heller, sier Eldar Vågan om at Vazelina må utsette avskjedskonsertene for tredje gang.

Annonse
Annonse
Annonse