Fabeldyr er: Margrete Skretting Bergset, Matias Christoffersen, Emil Horstad, Herman Wildhagen, Joachim Mørch Meyer, Levina Storåkern.

Foto

Kristoffer Hylland Skogeim

Fabeldyr gir deg følelsen av å komme hjem

Publisert: 21. november 2022 kl 10.32
Oppdatert: 21. november 2022 kl 10.32

Tittellåta til den 4 låter lange EP-en, «Når du kommer hjem»m, skildrer følelsen av takknemligheten av å komme hjem til en familie som venter med lengsel og dekket bord. Det er en trøstende og koselig sang om ubetinget kjærlighet, en påminnelse om menneskene som alltid er der for å ta oss imot, noe som er et stadig tilbakevendende tema i alle Fabeldyrs låter. Joachim Mørch Meyer skrev «Når du kommer hjem» i 2018  

– Jeg ville skrive en låt som skildrer opplevelsen jeg ofte får når jeg kommer hjem til familien min. Det å ha et sted der en kan slenge beina på bordet, lange ut om livet, samtidig som man får noe godt å tygge på, er ikke gitt for alle. Derfor synes jeg det er viktig å skrive om, sier han. 

De tre foregående låtene har tatt for seg lignende temaer. Låta «Vårtegn» skildrer gjensynsgleden med lengselen og forventningen som oppstår når våren vekker naturen til liv igjen og om å savne noen man er glad i. Denne ble fulgt opp av låta «Under paraplyen» som forteller om sommerkjærlighet i regnet. «Morgenland» er en sprudlende, leken gladlåt som skildrer magien som finnes på en ellers ordinær telttur om høsten.  

Fabeldyr er en Oslo-basert, akustisk sekstett, med utspring fra Norges Musikkhøgskole. Sammen skriver de musikk i moderne vise-stil preget av samspillet mellom jazzmusikere og folkemusikere. 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb