Foto

Foto: Marianne R. Arnesen.

Espen Friberg er ute med sin solodebut

Publisert: 3. oktober 2022 kl 09.24
Oppdatert: 3. oktober 2022 kl 09.24

«­Sun Soon» er Espen Fribergs soloalbum-debut. Det består av 11 komposisjoner med synthesizer og feltopptak. Innspillingen er gjort på Leveld Kunstnartun i Ål i Hallingdal, og er senere mikset og produsert i samarbeid med Jenny Berger Myhre.

Prosjektet tar utgangspunkt i å fange stemningen i dalen rundt Leveld – gjennom Espens opplevelser i naturen, men også gjennom Marianne Røthe Arnesens og Gøsta Munsterhjelms malerier fra samme område.

«Sun Soon» er bygget opp som en kollasj, med utklipp fra komposisjoner patchet på en Serge modulærsynth og feltopptak gjort på Leveld, Reineskarvet og Blåbergi. Disse utklippene samler stemninger og dokumenterer vandringer i fjell og skog – samtidig er de meditasjoner over områdets lokale historie. Kollasjteknikken er noe Friberg benytter seg av både i musikk og i visuell kunst. 

Albumet er meditativt og utforskende, men også lekende og umiddelbart. Lastebiler, søppelbøtter, sildrede bekker, sitronbrus, hester og vandrende fjell finner sin plass mellom langsomme melodier, knitring, sinustoner og basslinjer. Dissonanser og harmonier avløser hverandre i glidende overganger og abrupte hopp, en elektronisk seljefløyte tar en trall og solen er på vei opp. 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb