Erlend Ropstad melder seg med nytt album, ett år etter forrige. Først får fansen høre singelen som låner det navn, «Gleden og sorgen».
Marthe Amanda Vannebo

Erlend Ropstad slipper tittellåten til sitt nye album

Publisert: 10. mars 2022 kl 15.25
Oppdatert: 10. mars 2022 kl 15.25

Sangen som låner albumet navn, «Gleden og sorgen», gis ut 17. mars. Den beskrives som en «sliding doors»-låt av opphavsmannen selv.

– Denne gangen er handlingen lagt til Bergen og det høres ut som hovedpersonen i låten har reist tilbake til «åstedet» og tenker der tilbake på hva som skjedde. PS: Jeg bodde i Bergen fra 1995 til 1997, forteller Erlend Ropstad.

Som byr på tekstlinjer som «Og her er alt som før. Muskler svikter, hjerter blør.
Og jeg har ingen aning hva jeg gjør. For hver by har sin egen sorg».

Erlend Ropstad har opparbeidet seg en solid CV siden gjennombruddet i 2013 med sin første norskspråklige plate. 2019-albumet «Brenn siste brevet» ble låret til årets beste album i Dagsavisen. Samme år vant han Prøysenpris, mens det året etter fulgte en Rolf Gammlengpris.

I år er han nominert til Musikkforleggerprisen for årets populærmusikalske verk, sangen «Svevde høyt der oppe», samt til Spellemannpris i rockeklassen for 2021-platen «Da himmelen brant var alle hunder stille» – for øvrig hans åttende Spellemann-nominasjon siden 2013. De deles begge ut i april.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb