Jugendfest er en av festivalene Momentium står bak. Her er A-ha avbildet under 2018-utgaven av festivalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

En av landets største festivalarrangører vil lage ny festival i Oslo

Ellen Lund
Publisert: 11. mai 2022 kl 08.34
Oppdatert: 11. mai 2022 kl 12.25

Lars Berg Giskeødegård fra arrangørselskapet Momentium i Ålesund har det siste tiåret vokst til en av landets største festivalaktører. I 2019 hadde Momentium-konsernet over 200 millioner i omsetning og 150.000 besøkende på sine arrangementer, ifølge Dagsavisen.

De arrangerer blant annet Jugendfest, Sommerfest og konsertserien Ålesund Live, og er medarrangør for Utopia i Stavanger, Rakettnatt i Tromsø og Festningen i Trondheim.

– Tiden er inne

Nå vil de inn på Oslo-markedet og har bedt om et møte med Oslos kulturbyråd for å presentere planene for en årlig musikkfestival på Jordal idrettspark, som nå er under ombygning som del av en større opprustning av området. Ved årsskiftet skal nye Jordal idrettspark stå klar.

– Jeg bodde på Kampen i en årrekke, og gikk forbi Jordal daglig. Dette området har en rik historie for kule arrangementer, helt fra NM i rock på 1950-tallet til David Bowie i 1990. Jeg har mange ganger tenkt at det ville vært gøy å ta i bruk området til musikkfestival igjen. Og med nye Jordal idrettspark tenker vi at tiden er inne, forteller Giskeødegård til Dagsavisen.

Momentium har hele tiden drømt om å lage festival på Jordal Idrettspark, understreker  Giskeødegård i brevet til kulturbyråden. «Jordal Idrettspark er blitt en av de mest spektakulære arenaene i Norge, samtidig som den ligger i en bydel som har et stort behov for kulturarrangementer rettet mot unge under 30», skriver han til Oslo kommune.