MusikkPlot

En av landets største festivalarrangører vil lage ny festival i Oslo

Momentium står bak en rekke festivaler rundt omkring i Norge, men skal hele tiden ha drømt om å lage festival i Oslo. «Det er blitt en av de mest spektakulære arenaene i Norge», skriver de i brevet til Oslo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Lars Berg Giskeødegård fra arrangørselskapet Momentium i Ålesund har det siste tiåret vokst til en av landets største festivalaktører. I 2019 hadde Momentium-konsernet over 200 millioner i omsetning og 150.000 besøkende på sine arrangementer, ifølge Dagsavisen.

De arrangerer blant annet Jugendfest, Sommerfest og konsertserien Ålesund Live, og er medarrangør for Utopia i Stavanger, Rakettnatt i Tromsø og Festningen i Trondheim.

– Tiden er inne

Nå vil de inn på Oslo-markedet og har bedt om et møte med Oslos kulturbyråd for å presentere planene for en årlig musikkfestival på Jordal idrettspark, som nå er under ombygning som del av en større opprustning av området. Ved årsskiftet skal nye Jordal idrettspark stå klar.

– Jeg bodde på Kampen i en årrekke, og gikk forbi Jordal daglig. Dette området har en rik historie for kule arrangementer, helt fra NM i rock på 1950-tallet til David Bowie i 1990. Jeg har mange ganger tenkt at det ville vært gøy å ta i bruk området til musikkfestival igjen. Og med nye Jordal idrettspark tenker vi at tiden er inne, forteller Giskeødegård til Dagsavisen.

Momentium har hele tiden drømt om å lage festival på Jordal Idrettspark, understreker Giskeødegård i brevet til kulturbyråden. «Jordal Idrettspark er blitt en av de mest spektakulære arenaene i Norge, samtidig som den ligger i en bydel som har et stort behov for kulturarrangementer rettet mot unge under 30», skriver han til Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS