MusikkPlot

Rachel Nagy (t.v.) i garasjerockbandet Detroit Cobras er død. Mary Ramirez, gitarist i bandet, til høyre.

Detroit Cobras-sanger er død – bandet skulle spilt i Norge til høsten

Publisert Sist oppdatert

Garasjerockeren Rachel Nagy, som frontet The Detroit Cobras er død.

«I både stemme og personlighet var Rachel Nagy den perfekte balansen av tøff badass og fullstendig sweetheart», heter det ifølge Rolling Stone fra Jack Whites plateselskap Third Man Records, som har gjenutgitt Detroit Cobras to første album samt den siste singelen «What More»/«I Can’t Go Back» i 2018.

Noen dødsårsak oppgis ikke. Rachel Nagy var med på å grunnlegge Detroit Cobras i 1994, og var del av samme garasjerockscene i Detroit som The White Stripes og The Dirtbombs.

– Med Detroit Cobras bragte Rachel Nagy rock, soul og R'n'B ut til fans over hele verden. Hun var mer enn en artist, hun kroppsliggjorde musikkens ånd og førte den til nye høyder med sin egen, dypt berørende sangkraft, skriver bandets tidligere gitarist Greg Cartwright på Instagram.

Bandet var fremdeles aktivt frem til Nagys bortgang og i anmarsj til John Dee i Oslo i september i år. Detroit Cobras spilte et fyrverkeri av en konsert samme sted i 2019. Hjemme i USA måtte de nylig avlyse sin 2022-turné på grunn av koronapandemien.

nettsiden til Rockefeller/John Dee står det følgende:

«Denne konserten er dessverre avlyst grunnet den tragiske nyheten om Rachel Lee Nagys bortgang. Rockefeller ønsker å sende kondolanser til hennes etterlatte, bandmedlemmer og familie.»

Powered by Labrador CMS