MusikkPlot

Daufødt klar med nytt materiale

Spellemannsprisvinnerne i Daufødt er klare med nytt materiale produsert av Lasse Marhaug.

Publisert Sist oppdatert

Spellemannsprisvinnerne i Daufødt er klare med nytt materiale. Tre spor fra det kommende albumet, Dagsverk/Dødsangt/Verkdags er ute fredag 19. august.

Sørlendingene i Daufødt slapp sin første singel i 2019, og siden det har det gått i 110. Som et av de mest sonisk utfordrende og visuelt unike bandene i sin generasjon, feide de gulvet i undergrunnen med sin debut «1000 Island» og vant Spellemannsprisen i kategorien rock. Når bandet nå skal slippe plate nummer to har de ikke valgt å gjøre det på den enkle måten.

De kunne lett blitt det neste store innen norsk rock, men de har bedre ting å gjøre! I stedet tok bandet et dykk tilbake ned i undergrunnen, koblet seg opp med Lasse Marhaug, tilknyttet Sunn0)))-medlem og fersk produsent av Jenny Hval og Thurston Moore. I punkens ånd vil de fortsette å snerre og spytte deg i trynet framfor å mykt hviske deg de tinga du vil høre.

– Et av de to hovedmålene med skiva har vært å tøye strikken til det ytterste. Mye av musikken både vi og Lasse setter pris på er musikere som pusher seg selv til det ytterste, til det punktet at man frykter at alt skal falle fra hverandre. Det er denne spenningen og energien vi har prøvd å fange, sier bandet.

Foto Coverdesign og layout: Annika Linn Verdal Homme

Det andre målet har vært å skape et album der lytteren ikke vet hvor hen har oss – at lytteren ikke skal føle seg trygg med oss og albumet – det skal sånn sett ikke være behagelig å høre på «Aromaterapi», legger de til.

På det kommende andrealbumet «Aromaterapi» har Marhaug utfordret bandet på alle nivåer og pumpet dem inn i ABSOLUTE SONIC MAYHEM-modus, noe som gir assosiasjoner til band som Napalm Death, Swans, The Body og Årabrot. Samtidig har de hånlige tekstene fra debuten som fikk lokale milliardærer til å spamme sanger Annika med selvgode budskap blitt skjerpet til noe enda mer ødeleggende og farlig.

Bandet slipper med Dagsverk/Dødsangst/Verkdags tre spor fra albumet.

Vokalist Annika sier dette om sporene de har valgt ut:

– «Dagsverk/Dødsangst/Verkdags» handler om at tiden går alt for fort og alt for sakte, og kombinasjonen av produktivitet som veien til frelse og selvisolering som toxic trait.

Bandet tilføyer:

– Dødsangst er lyden av å få hjernen sin kastet inn i en sementblander og bli kastet rundt i alle retninger, sånn som det av og til kan føles når livet går altfor fort. Det er én del raskt og relativt kontrollert låt, to deler kaos - som å ikke ha kontroll, for så å tro man har kontroll, før man igjen innser at man ikke har koll på en dritt. Den nye plata er raskere og villere enn førsteskiva. Sammen med Lasse (Marhaug) har vi tøyd strikken i en god del retninger vi ikke ville gjort tidligere.

Powered by Labrador CMS