MusikkPlot

by:Larm – «Årets stjerneskudd»: «Glemte» å informere om at bookingagenten til vinneren satt i juryen

– «Kommunikasjonsproblem», sier jurylederen på bransjeforum, etter kritikk.

Publisert Sist oppdatert

­Det hersker unison enighet i bransjen om at Jonas Benyoub er en fortjent vinner av 500.000 kroner og tittelen «Årets stjerneskudd» på by:Larm 2022. Han fikk prisen utdelt lørdag på Sentrum Scene.

Mer kontroversielt var det at hans bookingagent, Ksenia Petrova, satt i juryen som plukket ham ut.

Dette ble det stilt spørsmål om på bransjeforumet «Bransja prat» på Facebook. Kan virkelig agenten til vinneren sitte i juryen? Og er det ikke mulig å finne fem kompetente og habile jurymedlemmer, slik at man unngår slike bindinger?

Offensiv juryleder

Juryleder Malin Kulseth gikk først høyt ut og prøvde å drepe kritikken ved å spørre kritikerne om de ikke tror at juryen kan faget sitt, og at de ikke tar habilitet seriøst.

– Dette er så ordinær praksis i juryarbeid at jeg ikke tror noen tenkte over å presisere det, selv om det absolutt hadde vært ryddig å nevne i et presseskriv. Ksenia Petrova har selvsagt meldt seg inhabil i vurderingen av Jonas Benyoub og har ikke trumfet gjennom en artist hun jobber med, det er en grov og ufin beskyldning som ikke akkurat oser respekt, skrev jurylederen.

Etter hvert ble det pustet med magen, og alle falt til ro med at dette burde det ha vært informert bedre om, slik at spekulasjoner ikke kan oppstå.

– Jeg ser det primært som et kommunikasjonsproblem at det ikke har blitt spesifisert at Ksenia Petrova meldte seg inhabil, og regner med at vi alle tar lærdom av dette i fremtiden, konkluderte Malin Kulseth.

Verdig vinner

Prisvinneren selv får skryt fra de fleste hold.

– De siste årene har Jonas Benyoub etablert seg av de mest kredible rapperene i landet og som en solid låtskriver. Jonas har sluppet flere singler og samarbeidet med Tommy Tee, Lars Vaular, Dutty Dior og Yosef. Han har også jobbet med artister som Karpe, Unge Ferrari og Hkeem som låtskriver. Og dette er bare starten. Vi er overbevist om at anerkjennelsen og muligheten som ligger i prisen og premiepengene vil gjøre veien videre enda mer spennende. Vi gratulerer, sier Erik Egenes, presseansvarlig i by:larm.

– Prisen Årets Stjerneskudd 2022 skal være et løft for karrieren til en ung, lovende artist eller band. Norsk Tipping er stolte over å kunne gi Jonas Benyoub sjansen til å satse og være med å oppfylle artistens drømmer. Vi følger fjorårets vinner Metteson sin fantastiske reise og håper også årets pris kan være en anerkjennelse i bransjen, samt virke motiverende for Jonas og hans arbeid videre, sier Ingvild Skyberg i Norsk Tipping.

En sammensatt fagjury har kåret vinneren etter gitte kriterier. Først og fremst må artisten være norsk og spille på årets festival. Videre har fagjuryen fulgt alle de aktuelle konsertene.

Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd.

Juryen bestod av: Malin Kulseth, Claes Olsen, Yunus Daar, Mira Berggrav Refsum og Ksenia Petrova.

Powered by Labrador CMS