MusikkPlot

Cezinando mottar Spellemannpris i 2017.

Ba om 120 dagers fengsel for tyverisiktet artist

Påtalemyndigheten ba om 120 dagers fengsel for rapartisten Cezinando (26). Han erkjente fem møbeltyverier i tilståelsessaken mot ham.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge dommer Helen Sekulic har påtalemyndigheten foreslått en straff på fengsel i 120 dager, melder Dagbladet.

26 år gamle Kristoffer Cezinando Karlsen erkjente straffskyld i Oslo tingrett for fem grove tyverier. I retten erkjente han straffskyld for tyveriene til en verdi av omkring 380.000 kroner, melder TV 2. Karlsen oppga i retten at han gjorde dette for egen vinnings skyld. Han forklarte også at han har levert en god del av møblene til politiet.

Artistens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, tok i retten til orde for at hennes klient bør dømmes til 30 timers samfunnsstraff.

Hun trakk fram at artisten har levert inn flere gjenstander til politiet som ikke befant seg hjemme hos ham, og at han allerede i desember i fjor tok initiativ til å få saken avgjort som en tilståelsessak. Larsen pekte også på at klienten hennes er ung og tidligere ustraffet, og hun problematiserte hvorvidt tyveriene er å anse som grove eller simple, ifølge kanalen.

Det totale erstatningssummen er satt til 16.000 kroner. Artisten har også sagt seg villig til å utføre samfunnsstraff.

Det er et miljø fra hovedstaden som er mistenkt for å stå bak møbeltyveriene i fjor vår. Den omfattende tyverisaken dreier seg om tyveri av designmøbler, kunstverk og luksusklær til en verdi av flere hundre tusen kroner fra kontorlokaler, interiørbutikker og serveringssteder.

Powered by Labrador CMS