MusikkPlot

Aqua-Lene om å ha «Barbie Girl» med i den nye Barbie-filmen: – Ville kanskje vært smør på flesk

Mange har fundert på om Aquas storhit «Barbie Girl» vil bli å høre i den nye Barbie-filmen som har premiere i 2023. Og svaret er altså nei.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller Lene Nystrøm og Søren Rasted til Variety. Aqua-Lene tror at det å bruke bandets 1997-monsterhit ville vært «smør på flesk», men legger til:

– Jeg forstår hvorfor de ikke brukte den i filmen, men det kommer uansett til å gi oss mye oppmerksomhet.

Låten «Barbie Girl» feirer 25 år i år og det markerer Aqua gjennom en fersk gjenutgivelse av debutalbumet «Aquarium» på vinyl, og planer om å trappe opp turnélisten. For mens noen artister tar avstand fra sin egen fortid, er bandet ifølge Variety svært komfortable i sin nisje i populærkulturen og blir blant annet å høre på «We Love The 90s» i Oslo i oktober.

Foto Aqua feirer 25-årsjubileet for debutalbumet «Aquarium» og «Barbie Girl» med å gi det ut på vinyl. Foto: Handout

Derfor sier Søren Rasted at de ikke satser på noe nytt album, men prioriterer å spille live.

– Å slippe en ny låt her og der er bare prikken over i-en.

Når Aqua-medlemmene ser tilbake på «Barbie Girl», sier de i dag at de mistenkte at de hadde en hit på gang – men ikke hvor stor.

– Noe magisk skjedde da «Barbie Girl» kom ut. Verden eksploderte over natten, sier Nystrøm, som medgir at hun ikke var forberedt på alle de negative reaksjonene blant annet for at sangen var antifeministisk.

– Du vet i ditt eget hjerte hva meningen var og å lese alt det der var tøft.

Hun minnes også hvordan Barbie-produsent Mattel gikk til sak mot bandet, en sak som endte med å bli avvist, og hvordan «du måtte passe på hva du sa hele tiden».

Idag har «Barbie Girl»-videoen på YouTube over 1,1 milliarder visninger.

Powered by Labrador CMS