– Yoga er noe av grunnen til at jeg har kunnet være i musikkbransjen med de opp- og nedturene som har vært der. Yogaen har «holdt meg på matta», sier Hanne Sørvaag.
Privat
Hanne Sørvaag gir ut yogaalbum

– Yogaen har «holdt meg på matta»

NTB
Publisert: 6. oktober 2021 kl 15.15
Oppdatert: 18. oktober 2021 kl 13.50

– Det har blitt sagt at chanting er en vei til opplysthet, fordi det setter i gang vibrasjonen i kroppen. Alt levende er jo frekvens og vibrasjon, og det blir enda med bokstavelig når stemmebåndene vibrerer sammen. Det er sikkert derfor jeg alltid har følt meg oppløftet etter konserter også, sier Hanne Sørvaag til NTB.

Artisten og låtskriveren har drevet med yoga i 20 år, men brukte den pålagte pausen som artist under koronapandemien på å bli yogasertifisert. Nærmere bestemt kurset hun seg til å bli yogainstruktør i metoden hun sverger til, Jivamukti yoga.

– Yoga er noe av grunnen til at jeg har kunnet være i musikkbransjen med de opp- og nedturene som har vært der. Yogaen har «holdt meg på matta», uttaler Sørvaag.

«Chakra Balancing Yoga»

Som instruktør holder hun egne yogaworkshops og events, og da bruker hun chanting – altså sang på sanskrit.

Det har også fått ringvirkninger inn i låtskriverkarrieren:

Hanne Sørvaag har skrevet og spilt inn et eget yogaalbum, som slippes denne uken under tittelen «Chakra Balancing Yoga». Ifølge omtalen er albumet laget som en full yogaøkt med syv chakraer. Og i denne settingen kaller Sørvaag seg for Ennah – som altså er fornavnet hennes baklengs.

Saken fortsetter under annonsen

– Å repetere vers på sanskrit er en måte å praktisere yoga på. Yoga betyr union, å forene kropp og sinn. Det å ha noe å fokusere på for å komme forbi det vanlige tankekjøret kan åpne opp for en dypere innsikt, sier Hanne Sørvaag om sin erfaring med yoga.