Annonse
Ola Village, tidligere kjent som «Urørt»-vinner Jon Olav, sier at den kommende «Famous-«EP-en er veldig sann mot ham selv. – Eg har gjort mykje sjølv, til og med miksa nokre av låtane, så eg føler eg høyrer personlegdomen min i produksjonen og soundet. Eg er veldig stolt og happy med det, sier den nå engelskspråklige artisten. Foto: Martin Bremset
Ola Village

«Urørt»-vinner Jon Olav går videre på engelsk – og slipper snart EP

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Når «Urørt»-vinneren fra 2018, Jon Olav, slipper en samling ny musikk neste uke, er det på engelsk – og under sitt nye artistnavn Ola Village.

Tittelen på EP-en er «Famous», etter tittelsporet som er en av de åtte sangene som han nå utgir samlet. Flere av dem har fått god mottagelse utaskjærs allerede, ifølge pressemeldingen. Selv sier Jon Olav fra Ørsta, som vant «Urørt» for tre år siden med virallåten «Hei Erna», dette om den engelskspråklige debuten:

– Debut-EP-en min er satt saman ved å leite etter låtane med det beste augeblinka. Som låtskrivar verdsetter eg dei spesielle små bitane her og der og syns ikkje heilheita treng å gi meining nødvendigvis. Når eg då skulle presentere den første lengre utgivelsen som Ola Village, ville eg representere det. Dei magiske augeblinka som blir med deg gjennom dagen. Ting som gir meining, sjølv når det ikkje gjer det.

Som Jon Olav slapp han debutalbumet «Ung poesi» i 2018 på sitt eget plateselskap, Lydheim. Han forteller at han har utviklet seg i nye retninger. Og mens han lover at den første artistkarakteren skal få leve videre, mener han at Ola Village «fortjener å se dagens lys».

– Med dette prosjektet vil eg vise fram litt andre sider ved meg sjølv som ikkje har fått så mykje fokus tidlegare. Til no har eg jo dratt fram dei opprørske sidene i meg, men det er vanskelig å komme unna at eg til sjuande og sist berre er ein litt nøktern og lun fyr frå bygda som vil dei fleste godt. Og det sistnevnte skal få lov til å skinne litt. Det er det som vil bli Ola Village, lyder det.

Annonse
Annonse
Annonse