Annonse
Bipolar Superstar er gjest i JulePlottet. Her i aksjon på scenen. Foto: Olav Helland
Bipolar Superstar i JulePlottet

Stod frem som bipolar i VG – hjelper andre i dag gjennom musikk og foredrag

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Et leserinnlegg i VG i 2011, der han kritiserte hvordan media omtalte personer med psykiske lidelser, bidro samtidig til at alle fikk vite om hans egen diagnose som bipolar.

Da artisten skulle starte et soloprosjekt, kom navnet til ham: Bipolar Superstar.

– Det klinger så bra, jeg bare måtte gå for det, sier mannen bak navnet: Stig Mass Andersen.

Han er gjest i KulturPlots podkast, «Plottet», og er ute med singelen «Manneklem», som spilles i dagens utgave av podkasten.

HØR HELE PODKASTEN HER:

Stig Mass Andersen bestemte seg for å bruke av egne erfaringer i sitt prosjekt, som etter hvert har omfattet foredrag, konserter, bok og dokumentarfilm. Han jobber nå for å skape større plass for fargerike hoder og redusere stigma. Ofte er han å finne på institusjoner, der han har konserter og forteller om hvordan man kan leve som litt annerledes og samtidig få ut potensialet sitt.

– Tekst er svært viktig for meg, ikke bare i dette prosjektet. Da jeg startet opp med band, la jeg merke til at alle var opptatt av instrumentering. Da bestemte jeg meg for at jeg ville bli god på tekst. Det har jeg fortsatt med, sier han.

I julen avslører han at han er mer enn gjennomsnittelig glad i «Nordnorsk julesalme», og at han foretrekker Moddis versjon. Han foretrekker juleserier fremfor filmer, og er svak for Netflix-serien «Hjem til jul».

– I en periode da jeg var dårlig fikk jeg dilla på Nordnorsk julesalme, og spilte den daglig gjennom sommeren, høsten og vinteren, til naboenes fortvilelse, smiler han.

Annonse
Annonse
Annonse