Annonse
Slik ser arrangørene for seg at Slottsfjell 2022 kan bli, der den gjenoppstår som byfestival etter to års pandemiavlysning. Foto: Handout / NTB

Slottsfjell-festivalen flyttes ned fra fjellet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Festivalveteranen har produsert en lang rekke legendariske musikkopplevelser, og skal nå være med på å bygge opp det som i pressemeldingen kalles «en moderne, levende og attraktiv byfestival».

For Tønsberg-festivalen flyttes ned fra fjellet de har lånt navn fra siden 2003 – til Kaldnes på Nøtterøy, fire minutter å gå fra Tønsberg sentrum. Der blir det to store utendørsscener, og en hall som fungerer både som konsertarena og «Norges største nattklubb» når det stilner fra festivalscenene.

Det ligger ved en egen strand og parkområder, og det blir også en 5.000 kvadratmeter stor mathall.

– Området er stort, men vi skal lage det intimt. Med muligheter som tilfredsstiller både den som vil digge og danse – og den som vil trekke seg tilbake. Ikke minst skal området dekke alle behov for mat, drikke og fine opplevelser, med nærhet til både skjærgården og byfjorden. Jeg har aldri vært borte i et lignende potensial for en festival. Etter to år med pandemi, gleder vi oss veldig til å sette i gang. Nå skal vi lage en gedigen fest, lover Toffen Gunnufsen.

– En bred og innovativ musikalsk profil

Festivalen går av stabelen 13. og 14. juli neste år, som er en onsdag og torsdag i fellesferien og ikke tilfeldig valgt, ifølge arrangørveteranen:

– Med en festival midt i uken kan vi sikre oss større internasjonale navn. Alle gleder seg til å komme seg ut på veien igjen. Vi satser på en bred og innovativ musikalsk profil. På musikksiden kan vi love noen av de aller største nasjonale navnene – og de som representerer fremtiden. Og selvsagt også de helt store og interessante internasjonale artistene. Det blir dessuten spektakulære innendørs-show på nattetid, med noen av de fremste DJ-ene om dagen, sier Toffen.

Arrangørene regner med minst 12.000 publikummere per dag.

Men Slottsfjellet da? Toffen Gunnufsen ymter i sitt skriv noe om at det er mulig at de vil søke om å bruke det til spesielle events og kanskje gjenskape nostalgiske øyeblikk.

Annonse
Annonse
Annonse