Sissel Kyrkjebø er klar for sin store juleturné - etter å ha måttet avlyse i fjor.
Foto
Stian Lysberg Solum / NTB

Sissel skal på store juleturné – men først kommer ny musikk

Publisert: 18. oktober 2021 kl 13.12
Oppdatert: 18. oktober 2021 kl 13.12

22 julekonserter er i vente med Sissel Kyrkjebø under navnet «Sissels jul». Men først skal hun slippe ny musikk.

Hun åpner juleturneen 17. november i Ibsenhuset i Skien, før hun setter kursen for syv konserter i Sverige, ifølge hjemmesiden til Sissel.

Deretter bærer det tilbake til Norge og fem konserter blant annet i konserthusene i Oslo og Stavanger og Grieghallen i Bergen, før ni konserter i Danmark venter – der hun avrunder «Sissels jul» i Operaen Holmen i København 20. desember.

Sissel Kyrkjebø var blant de mange artistene som fikk juleturneene sine i 2020 rammet av koronarestriksjonene, og hun avlyste tidlig en stor planlagt turné. Til gjengjeld slapp hun to nyinnspilte julesanger, «Christmas Time Is Here» og «Glade jul».

Også i år blir det flere julesanger fra Sissel-hold: «Alt det som skinner» – som er hennes innspilling av Anne Grete Preus-låten fra 2018. Den er første sang ut fra en norsk jule-EP som Sissel slipper 12. november, mens det følger en engelsk jule-EP 26. november.

– Første gang jeg hørte var det noe i den sangen som berørte meg, sier hun i en video, der hun sier Preus «klarte å skrive en tekst som skildrer stemninger og livssituasjoner mange av oss kjenner seg igjen i», med sitt budskap om hvordan vi alle er ledd i en lenke – og kan skinne.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb