Julekonsertartister klare til å rykke inn i kirker og kulturhus.
Foto

Ali Zare / NTB

Publikum svikter tidenes juletilbud fra musikkbransjen

Publisert: 18. november 2021 kl 10.35
Oppdatert: 18. november 2021 kl 10.35

Landets konsert- og kulturhus er fullbooket. Tilbudet er større enn før. Men publikum uteblir.

Nina Hodneland, daglig leder for medlemsorganisasjonen Norske kulturhus, har forhørt seg med mange av de rundt 130 konsert- og kulturhusene rundt om i landet. Tendensen er tydelig:

Konsert- og kulturhus er fullbooket, men publikum er ikke klare for å vende tilbake i like stor grad som før pandemien.

– På lengre sikt får dette konsekvenser for tilbudet til publikum, sier Nina Hodneland, daglig leder for medlemsorganisasjonen Norske kulturhus.

Billettsalget til de kjente og etablerte konseptene selger greit, men de mindre kjente aktørene sliter mer, forteller hun.

Metningspunkt?

Tor Arne Ranghus er produsent for julekonserten «Stille natt hellige natt». Juleturneen har pågått i nærmere 30 år og var en av de første som startet med å reise rundt i landet for å tilby julemusikk.

Saken fortsetter under annonsen

Han forteller at billettsalget går trått i noen deler av landet og tror dette skyldes publikums frykt for smitte. Men også det enorme tilbudet av konserter.

– Det må nå et metningspunkt snart. Nå er det for mye å velge i. I tillegg til alle juleturneene og konsertene har mange steder også lokale arrangementer. Det er et overforbruk av kirkene og konsertstedene, sier han.

Ledige stillinger – kulturjobb