Annonse
Oslo Ess idag - snart ti år etter de utkom med debutalbumet. Det feires med slipp av bandets sjette studioalbum. Foto: Andre Løyning

Oslo Ess lader opp til tiårsfeiringen for debuten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I 2021 skal Oslo Ess feire at det er ti år siden de fikk sitt gjennombrudd. Det skjer ikke uventet med en ny plate.

Og først ut å høre er singelen «Dråpe i havet», som slippes neste fredag. Den blir å høre på bandets sjette langspiller, som får navnet «Pønk, rock & harde kår». Den kommer på tiårsdagen for debuten.

Men allerede måneder før de slapp «Uleste bøker og utgåtte sko» 11. mars 2011, var Oslo Ess innbudt til by:Larm og Øya. De hadde nemlig spilt inn et knippe låter sammen, lagt ut på MySpace, og blitt en livesnakkis.

Bandmedlemmene var rocketravere fra Silver, Upstrokes og All Friday. Tre av dem møttes i en trang bil i 2007 på turné med et annet band – da de fant tonen, fortalte kjernetrioen Åsmund Lande, Knut-Oscar Nymo og Peter Larsson til NTB for ti år siden.

– Vi merket at kjemien var der, at vi hadde samme musikksmak, sa Nymo den gang. Og den har foreløpig holdt gjennom fem studioalbum, elleve radiosingler, Spellemann-nominasjoner og et tusentalls konserter.

Nå har det ifølge pressemeldingen gått tre år, to barn, et hus, en ny trommeslager og en pandemi siden forrige album, som var Spellemann-nominerte «Frie radikaler» fra 2018. «Pønk, rock & harde kår» loves av plateselskapet å representere hele bredden av Oslo Ess-lyden de siste 11 årene og litt til, ifølge plateselskapet.

Annonse
Annonse
Annonse