Amerikanske George Thorogood skulle vært å høre på Notodden igjen i 2020, men ble satt på pandemivent. Nå kommer han i 2022.
David Dobson

Notodden melder seg tilbake i 2022 med fullformat bluesfestival

Publisert: 22. november 2021 kl 10.20
Oppdatert: 22. november 2021 kl 10.20

Notodden Blues Festival melder seg tilbake i full størrelse i 2022, etter to somre med pandemiutgaver.

Første artistslipp ut byr på størrelser som George Thorogood & the Destroyers, Shemekia Copeland, Vintage Trouble og Erlend Ropstad, så vel som det nye, amerikanske stjerneskuddet Jontavious Willies og britiske Kyla Brox.

Norske navn i artistslippet mandag, samtidig som billettsalget startet, omfatter fjorårets Bluesprisvinner Bill Troiani som kommer med Billy T. Band, Vetrhus Bluesband fra Odda og fjorårets Union Blues Cup-vinnere Soft City.

– Denne første artistlanseringen er bare en av en lang rekke lanseringer fra oss i tiden som kommer. Nå blir det festival igjen med nasjonale og internasjonale toppnavn i skjønn forening. Dette blir moro, og vi skal lage en jubelhelg for store og små i 2022. Vi gleder oss sinnssykt, uttaler festivalsjef Jostein Forsberg.

Han sier at pandemiutgavens Festivaltorget, gatebluesen, småklubbene og Americana-scenen Rootsville blir med videre til 2022, så vel som arenaene Myens Dam, Notodden Teater og amfiscenen i vannet ved Bok & Blueshuset. Og det loves også refusjonsgaranti.

– Vi tar med oss alle erfaringer fra to vellykkede og smittefrie pandemi-utgaver av festivalen, og følger selvsagt alle nasjonale retningslinjer når det gjelder smittevern. Det blir trygt og godt å komme til oss, sier Forsberg.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb