Annonse
Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB

Norsk Musikkråd: Ansatt siktet for å ha underslått 4,6 millioner kroner

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Vi er selvsagt sjokkert og skuffet over at en betrodd medarbeider har opptrådt slik. Samtidig er vi lettet over at underslaget ikke er gjort av tilskuddsmidler som skal komme det frivillige musikklivet i Norge til gode, sier generalsekretær Bjarne Dæhli i Norsk Musikkråd i en pressemelding.

Saken ble kjent for ledelsen og styret i slutten av juni i år. Mannen er nå sagt opp.

Norsk Musikkråd er en interesseorganisasjon for musikklivet i Norge. De forvalter og fordeler offentlige tilskudd til det frivillige musikklivet på vegne av Kulturdepartementet.

Musikkrådet har engasjert advokat- og revisorselskapet PwC til å gjøre en ekstern undersøkelse av saken. Undersøkelsene viser at underslaget er gjort fra interne driftsmidler, og at tilskuddsmidlene ikke er berørt.

– Når en utro tjener begår lovbrudd slik det har skjedd i dette tilfellet, er det viktig at organisasjonen trekker lærdom slik at man minimerer risikoen for lignende hendelser i fremtiden, sier Musikkrådets styreleder Bjørgulv Vinje Borgundvaag.

Styret i Norsk Musikkråd vurderer nå krav både mot personen som er siktet i saken og mot revisor, for å få dekket hele eller deler av tapet organisasjonen er påført gjennom underslaget.

Annonse
Annonse
Annonse