Med ravnefjær på staven og runetatovering på armen er Einar Selvik klar til å møte publikum – i en tidligere kirke.
Foto
Arne Beck / Sony Music

Nært møte med Wardruna-sjefen i vente

Publisert: 10. november 2021 kl 11.07
Oppdatert: 10. november 2021 kl 11.07

Wardruna-sjef Einar Selvik stiller alene i møtet med publikum på en januarkonsert, der han også vil dele tankene og arbeidet som ligger bak den særegne, norrøne musikken.

Einar Selvik beskrives som en av samtidens fremste formidlere av eldre, nordisk kultur. Han startet norrøn-folkgruppen Wardruna for å lage det han kalte runemusikk tidlig på 2000-tallet, og kom med debutalbumet «Runaljod – gap var Ginnunga» i 2008.

Interessen tok av da Selvik laget musikk til serien «Vikings», og 2016-utgivelsen «Runaljod – Ragnarok» – som fullførte runetrilogien – gikk da også til topps på Billboard-listen for verdensmusikk.

Selvik, kjent som Kvitrafn, har bakgrunn fra blackmetalband som Gorgoroth, Sahg, Jotunspor og Dead To This World, og har i senere år samarbeidet med Ivar Bjørnson fra Enslaved.

I Kulturkirken Jakob i Oslo 19. januar vil han ta publikum med på en musikalsk reise ut av Wardrunas store lydlandskap, og inn i et enklere og mer direkte format – der Selviks stemme, poesi og instrumenter som kraviklyre, tagelharpe og bukkehorn står i sentrum, heter det om hva som er i vente.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb