Annonse
Artisten Moddi. Foto: Heiko Junge / NTB

Moddi får kritikk for å spille foran vindkraftverk

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Tirsdag ettermiddag skal Moddi holde konsert på åpningen av «nye» Havøygavlen vindpark i Vest-Finnmark. Dette har skapt reaksjoner på nett.

Moddi forteller at det rant inn med meldinger fredag kveld.

– 60–70 meldinger med blokkbokstaver og spy-emojier. Og selvfølgelig noen saklige, konstruktive argumenter for hvorfor det å stille opp for vindkraft kanskje ikke faller i smak hos alle, sier han til NRK.

Han synes det er litt hyggelig at folk har høye forventninger til ham, selv om han sier han får en liten knute i magen av dette.

– Men jeg har dobbeltsjekket den giggen her. Jeg er ganske sikker på at jeg er på den trygge siden, sier han til NRK.

Vindkraftanlegget i Havøysund ble bygd og satt i drift i 2002. Finnmark Kraft overtok kraftverket i 2011. Nå har de oppgradert vindmølleparken, og Moddi skal spille på åpningen. I sommer var han på elbilturné i samarbeid med Finnmark Kraft.

Skuffet over Moddi

Ragnhild Sandøy, som er redaktør i motvind.org og leder i Motvind Nord-Norge, sier til NRK at det gamle anlegget hadde små turbiner og relativt små miljøkonsekvenser, men at nå som vindparken har skiftet ut vindmøllene med større turbiner og lengre turbinblader, vil det føre til større miljøkonsekvenser.

– Det kan jo virke som det er en flott sak å oppgradere noe gammelt til noe nytt. I dette tilfellet er det ikke det, sier Sandøy.

Sandøy opplever at folk i kommentarfeltet setter pris på Moddi som kunstner, men at mange er veldig skuffet over hans holdning til vindkraft, ettersom den kan oppfattes som en trussel mot natur og kultur.

Annonse
Annonse
Annonse