MusikkPlot

Mimi Bay i aksjon på Ingensteds i Oslo 1. oktober.

Lovende artist nådde ikke igjennom

Mimi Bay viste til dels gode takter på Ingensteds, men konserten ble skjemmet av dårlig lyd.

Publisert Sist oppdatert

by:Larm 2021

STED: Ingensteds

ARTIST / BAND: Mimi Bay

OPPTREDEN: 4

LYD: 2

STEMNING: 3

Svenske Mimi Bay viste at hun har noe å fare med musikalsk på Ingensteds fredag 1. oktober. Dessverre ble konserten skjemmet av dårlig lyd.

Multiinstrumentalist Mimi Bays sound beskrives som «en delikat retro-sound filtrert gjennom Generasjons Z sett fra soveromsvinduet i hennes lille Gøteborg-leilighet». Som tenåring spilte hun inn sine første låter, og etter hvert begynte hun å laste opp musikken på YouTube. Kanalen hennes vokste seg stor, med hele 250.000 abonnenter, mens låtene har fått opp mot 20 millioner streams på Spotify.

Spilte på SXSW

Etter tre singler, en kritikerrost spillejobb på SXSW og en konsert på TikTok som gikk viralt, ga Mimi Bay ut sin debut-EP «Far From Home» tidligere i år. EP-en handler om å ta steget inn i voksenlivet og erfaringene man gjør seg på veien.

Fryktelig lyd

Bay har en introvert, men vakker sound i sin musikk, og plukker av og til frem gitaren. Trommeslageren varierer mellom trommer og keyboard. Under konserten nådde hun ikke helt publikummet i salen. Det var det flere grunner til: For det første var lyden så dårlig at vi ikke en gang kunne høre hva Bay sa mellom låtene. Keyboard og bass var så høyt oppe i lydbildet at vokalen aldri nådde igjennom. Dette merket nok ikke musikerne, som har sine egne monitor-mikser på scenen og i sine øremonitorer.

Foto Mimi Bay på Ingensteds. Foto: Bård Andersson

Uansett om jeg gikk foran scenen eller rett foran miksepulten til lydmannen var lyden langt dårligere enn det man må kunne forvente på et slikt arrangement.

Så selv om vi hørte tilløp til vakker musikk, ble dessverre opplevelsen ødelagt av dette.

Kunne lokalet og utstyret på Ingensteds være grunnen? Nei, det fikk vi bekreftet da andre band inntok scenen etter Mimi Bay.

Powered by Labrador CMS