Annonse
Helge Lien Trio. Foto: CF Wesenberg
Helge Lien i JulePlottet

– Lager låtene på lydprøvene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Helge Lien fra Helge Lien Trio er gjest i KulturPlots podkast, «Plottet». Han forteller blant annet om hvordan bandets nye singel, «Krystall Revisitet» ble til.

– Som så ofte før kom idéen under en lydprøve, før den ble utviklet videre på øvingsrommet, sier han.

Helge Lien Trio er kjent for sine bevegende melodier, lekne improvisasjoner og årvåkne samspill. Bestående av Helge Lien på piano, Johannes Eick på bass og Knut Aalefjær på trommer byr de på et helt spesielt musikalsk nærvær. Med sterke komposisjoner som har et dynamisk spenn, fra det vakre og enkle til det rystende og komplekse, balanserer musikken mellom å behage og å utfordre lytteren.

Fredag 3. desember slapp bandet «Krystall Revisited» på Ozella Music, som en adventsgave og et alternativ til den klassiske og tradisjonelle julemusikken. 

HØR HELE PODKASTEN HER:

 

Helge Lien Trios besetning, med piano, bass og trommer, er ikke unik. Men det er et flott format å jobbe i, ifølge pianist Lien.

– For en pianist er det et supert format. Det finnes utallige band med denne besetningen, og den passer for oss.

Når han snakker om singelen «Krystall Revisited», trekker Lien frem drivet i låta:

– Jeg synes «Krystall Revisited» har et fint og fremoverlent driv i seg, noe som gjør den ekstra spennende å spille live. Litt av grunnen til at jeg plukket frem akkurat denne låten var fordi jeg ønsket at den skulle bli med inn i det nye live-repertoaret vårt nå som vi endelig er ute og turnerer igjen, sier han.

Konserter i Norge og Tyskland, samt innspilling av nytt album er blant planene til bandet neste år.

 

Annonse
Annonse
Annonse