Annonse
Noah Emil Johansen (Whammyboy) og Phylis Ama Boateng (Darkowa) får årets NOPA-stipend. Foto: Jørgen Knutsen
NOPA-stipendet

– Kommer til å prege norsk musikkliv fremover

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den norske bransjefestivalen by:Larm startet i dag, og under NOPA og by:Larms åpningsarrangement ble årets NOPA-stipend delt ut.

– NOPA-stipendet deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover, skriver NOPA på sine nettsider.

Stipendet er på kr 30.000 og skal stimulere til å skrive ny musikk.

Årets mottagere er de lovende musikerne Phylis Ama Boateng (Darkowa) og Noah Emil Johansen (Whammyboy).

Om sistnevnte, som er en 23 år gammel produsent, låtskriver og multiinstrumentalist, sier juryen blant annet følgende:

– Whammyboy bergtar oss umiddelbart med sitt spacepop-univers og musikken hans preges av både vilje og evne til å skape sin egen musikalske signatur. Med sin krystallklare og samtidig avslappede stemme geleider han oss gjennom stemninger som beveger seg i krysningspunktet mellom eufori og nostalgi – det er en form for ambivalens som bare treffer så hardt i hjerterota. Rett og slett et utpreget, moderne uttrykk allerede så tidlig i hans karriere.

Darkowa er en norsk-ghanesisk artist, produsent og DJ.

– Darkowa gjør et smakfullt inntrykk med sin uanstrengte coolness og markerer seg umiddelbart som en låtskriver som tenker seg utenfor norske landegrenser, heter det i juryen sin begrunnelse.

Og videre:

– Det er noe så befriende og kontrastfylt med hvordan den drømmeaktige myke stemmen hennes leker seg i de mørke, mystiske beatsene. Her sitter samspillet mellom tekst, melodi og lydlandskap så utrolig godt, og det fremstår som at Phylis har funnet sitt element, samtidig som hun kompromissløst viser villighet til eksperimentering på egne premiss.

Juryen besto av Lillian Halima Anderssen (Lil Halima), Emilio Larrain (Philip Emilio), Sunniva Lindgård (Sassy 009) og Vidar Landa (Kvelertak).

Annonse
Annonse
Annonse