MusikkPlot

Britt Pernille Frøholm er gjest i KulturPlots podkast, Plottet.

– Jeg ville uttrykke meg litt friere

Publisert Sist oppdatert

Britt Pernille Frøholm er gjest i KulturPlots podkast, Plottet. Hun er ute med platen "Årringar". Singelen "Snøfók" får du høre i podkasten.

Platen "Årringar" beskriver hun som en "meditativ reise gjennom årstidene, med et ekko av farne tider". Det er årstidene på Nordvestlandet som står i fokus.

– Albumet ble til mens jeg jobbet med mitt forrige album. Produsent Sigurd Hole hadde med seg kontrabassen sin, så da bare fortsatte vi å jobbe, forteller hun.

På albumet krysses sjangre som folkemusikk og jazz. Frøholm forteller at hun hadde behov for å uttrykke seg litt friere denne gangen.

HØR HELE PODKASTEN HER:

Frøholm er Norgesmester i hardingfele, etter å ha overbevist i Landskappleiken og Landsfestivalen i gammeldans.

Hun forteller at hun har vært fokusert på å få ut klangene som finnes i hardingfele, utover det rent melodiske.

– Dette har vært viktig på den siste platen. Jeg bruker en del andre teknikker enn det som er vanlig i slåttespill, sier hun.

Nå har hun startet Kviven Records sammen med Jorun Marie Kvernberg. Artistene skal gi ut duoplate. Der skal det gis ut både tradisjonell og ny musikk fremover.

Frøholm bor i Berlin, men ser frem til å komme hjem til snø og jul på hjemstedet sitt. Da rekker hun kanskje å se sin favorittjulefilm: Tre nøtter til Askepott.

Powered by Labrador CMS