Morten Abel ønsker at musikken hans skal få frem de store følelsene, og kunne gjøre en forskjell i folks liv.
Foto
Per Heimly
Morten Abel

– Jeg vil bare ha med det aller beste, de låtene som har det i seg, at de kan forandre noe i menneskers liv

Publisert: 17. september 2021 kl 10.00
Oppdatert: 17. september 2021 kl 10.00

Fredag utkommer han med «Bare prøv deg, sjelefred». Et ufrivillig friår fra turnélivet ble den kreative gnisten som skulle til for å ferdigstille langspilleren.

– Dette er det siste albumet av en trilogi hvor jeg har tatt utgangspunkt i mitt eget hverdagsliv. Om opp- og nedturer, anger og svik, og kjærlighet og glede. Om dette livet som er så lett, men som vi gjør så vanskelig, uttaler Morten Abel.

Utgivelsen følger etter «I fullt alvor», som kom i 2015 og var hans første med norske tekster, og «Evig din» fra 2018.

– Jeg har prøvd å få det til å bli et positivt album, selv om melankolien henger over. Jeg trenger den for å finne gleden med musikk, sier Abel, som startet innspillingsprosessen med 14 låter, der 11 kom med så langt som til miksen. Tittelsporet «Bare prøv deg, sjelefred» handler ifølge omtalen om hva man må ofre for å finne den absolutte indre stillheten.

– Ni ble med på albumet. Jeg vil bare ha med det aller beste, de låtene som har det i seg, at de kan forandre noe i menneskers liv. Jeg vil at musikken skal få frem de store følelsene, sier Morten Abel, som tok med seg Thomas Gallatin på trommer, Nikolai Grasaasen på gitar, Håkon Øyen på tangenter og Thomas Engebretsen på bass. Børge Fjordheim var tekniker og produsent i Elektrolüd Studio.

Ny start

Da Morten Abel foretok sin nystart på norsk i 2015, sa han til NTB at han «måtte gjøre noe som fikk meg i gang igjen» fordi han var i ferd med å bli musikalsk lat og lykkelig med hverdagslivet.

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg ville prøve å lykkes med noe nytt. Så jeg startet med blanke ark, med nye folk, i nytt studio, i ny by, med nytt band, på et nytt språk, for å utfordre meg selv, sa han om prosjektet som han nå fullfører.

Ledige stillinger – kulturjobb